Grannlåtsbroderi, skånskt yllebroderi

Plats Göteborg

Är du intresserad av broderi och applikationsteknik och vill lära dig mer? I så fall är det här en kurs för dig! Grannlåt är ett samlingsnamn för 1800-talets bondebefolknings utsmyckningar för helg och högtid.

Boka nu

I Grannlåtsbroderi innebär att tekniker från yllebroderiet kombineras med många olika applikationstekniker för att skapa rikligt utsmyckade och färgstarka föremål. Här är allt tillåtet i färg och form!

Målgrupp

För dig som är intresserad av broderi och vill hitta inspiration till nya uttryckssätt genom att kombinera applikationsteknik med broderiteknik.

Innehåll

Grannlåtsbroderi är att brodera fritt på ylletyg kombinerat med applikationsteknik. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan göra. Du kan smycka väskor, kuddar, fodral och kläder etc.
I denna kurs kommer du att: – få bekanta dig med applikationsteknik – lära dig ett antal broderistygn som är användbara inom grannlåt – få rådgivning kring hur du kan designa ditt broderi

Undervisningsform

En stor del av arbetet sker under handledning av läraren där du arbetar mer självständigt. Efter kursen får du ta med dig dina provlappar där du testat olika tekniker


Litteratur/material

Materialkit med ylletyg, ingår i kursavgiften men ta gärna med följande: textilsax, broderinålar, broderigarn om du har (lin, bomull,ull – alla passar lika bra).

Kursledare

My Barklind

My Axelsson är utbildad Textildesigner från Textilhögskolan i Borås och har en konstnärlig master examen i Design från Högskolan för design och konsthantverk, HDK.

My har arbeta med textil, mönster och designprocesser både mot inrednings och mode industrin sedan examen 2008. My driver tillsammans med kollegan Katrin Matiasson en ateljé som fungera som en kreativ företagsplattform för ny startade kulturföretagare med textil, konst och mode som fokus.

My Axelsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 nov 2023 - 25 nov 2023
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 25 nov 2023 kl 09:00-16:00
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
303194
Pris
895 kr