Zero waste- Laga och ändra dina kläder

Plats Göteborg

Lär dig mer om hållbart mode samtidigt som du utvecklar dina praktiska sömnadskunskaper.

Boka kursen nu
Genom kursen lär du dig att vårda, laga och sy om dina favoritplagg på ett sätt som förlänger deras livscykel, ökar deras hållbarhet och ger dem en perfekt passform.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som vill få en större förståelse för vad en hållbar klädkonsumtion innebär. Du vill lära dig hur du ska tänka och agera hela vägen från inköp till den dag då plagget brister i sömmarna och behöver extra omsorg för att hålla ännu längre.

Mål
Efter kursen har du en grundläggande förståelse för hållbar klädkonsumtion och vet mer om hur du kan tänka kring inköp av plagg. Du kan vårda, ändra och laga dina kläder på ett hållbart och välarbetat sätt efter egen passform och egna önskemål.

Innehåll
Ta med dina välanvända favoritplagg eller ditt senaste second handfynd. Lär dig vårda, laga och sy om plaggen på ett sätt som passar just dina mått och unika stil. Ge dom ett nytt, långt och hållbart liv samtidigt som du bidrar till att minska textilavfall. Genomgångar i ändringar som att sy in eller lägga ut ett plagg, byte av dragkedja, uppläggning av fållar och lagningar. Praktiska sömnadskunskaper varvas med teoretiska diskussioner kring klädvård och hållbarhet. Allt för att inspirera dig som konsument och ge dig grundläggande förståelse för modeindustrins olika delar och möjligheter, samtidigt som du lär dig metoder för att ta hand om och reparera dina favoritplagg.

Undervisningsform
Individuell handledning varvas med gemensamma genomgångar.

Litteratur/material
Visst material ingår, men deltagarna tar själva med det som de är intresserade av att arbeta med.

Övrigt
Kursen löper över två helger, 23-24 april och 7-8 maj.

Kursledare

Annika Bergström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
23 apr 2022 - 08 maj 2022
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Tillfällen
4
Studietimmar
32
Kurs-ID
1121505
Pris
2275 kr