Sticka efter engelska mönster Distans Live

Plats Distans

Känner du dig bekväm med grunderna i stickning, eller kan du sticka riktigt bra efter svenska mönster, men när det kommer till att sticka på engelska känns det som en helt annan, och främmande, hobby? Då passar denna kurs dig!

Boka nu

Förkunskaper

Du behöver ha grundläggande kunskaper i stickning.

Innehåll

  • Vi lär oss vad de vanliga sticktermerna heter på engelska.
  • Vi lär oss grunderna i att hitta mönster på www.ravelry.com
  • Vi följer tillsammans ett engelskt mönster på en sjal av Stephen West, man kommer att kunna välja mellan tre olika alternativ.

Målet med kursen är att du ska känna dig bekväm med att läsa och tolka mönster på engelska, och så klart att du har en fantastisk sjal när kursen är över.

Material

Du kommer behöva köpa ett mönster på www.ravelry.com, medlemskap på siten är gratis, och man kan betala för mönster med PayPal. Du behöver ha eget garn och stickor, beroende på vilken sjal du väljer.

Undervisningsform/kursupplägg

Vi träffas 4 gånger, varannan vecka, för ni behöver hinna sticka emellan sammankomsterna.Undervisningen sker på distans, vi träffas på zoom och kursledaren visar och förklarar, och man förväntas sticka en del hemma mellan träffarna. Fördelen med en stickkurs på zoom är att jag har möjlighet att visa mina händer i närbild, och alla ser lika bra samtidigt.

Kursledare

Jenny Engelbrektsson

Jag heter Jenny Engelbrektsson, jag är språkvetare i grunden med stor förkärlek för svenska i text och tal. Utöver det älskar jag även stickning, som är såväl min hobby som min passion, och då och då undervisar jag till och med i det. Jag bor med min hund Bono i Bergsjön, Göteborg.

Jag undervisar i Svenska som främmande språk, främst på distans och för föräldralediga, just nu på A1 och B1-nivå. Dessutom jobbar jag med lite specialkurser som är inriktade på att hjälpa utlandsfödda kvinnor att komma närmare arbetsmarknaden, samtidigt som de får jobba med sin svenska.

Jag är som sagt språkvetare, med svenska som huvudämne, och jag har också studerat litteraturvetenskap och svenska som andraspråk på universitetet, så jag är ämnesbehörig att undervisa i svenska på gymnasienivå, och SFI. Att lära ut svenska till vuxna är det roligaste jobb jag någonsin har haft!

Med mina kurser vill jag att mina deltagare får större självförtroende, att de vågar prata och uttrycka sig på svenska är det viktigaste för mig. Dessutom ska vi ha roligt, och känna att klassrummet är en trygg plats där vi får och vågar försöka.

Min drömkurs som lärare vore en kurs där mina elever lärde sig sticka och prata svenska samtidigt.

Dessutom tackar jag sällan nej till en utmaning.

Jenny Engelbrektsson är lärare i svenska som främmande språk på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 apr 2024 - 21 maj 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 9 apr 2024 kl 18:00-20:15
  • tis 23 apr 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 7 maj 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 21 maj 2024 kl 18:00 - 20:15
Studietimmar
12
Kurs-ID
112561
Pris
1250 kr