Stickning för nybörjare Distans Live

Plats Distans

Vill du komma igång med att sticka? På den här distanskursen lär du dig grunderna i stickning. Vi ägnar tre kvällar åt grunderna och lär oss läsa ett-två stickmönster.

Boka kursen nu

Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas tilll er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet - viktigt att vi ser varandra så att kursledaren kan ge feedback under kursens gång

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper. Har du inte stickat sedan slöjden i skolan, eller kanske knappt ens då? Tycker du att det verkar vara magi att vifta med två pinnar och ett snöre och vips har det blivit någonting? Då är det här kursen för dig.

Mål

Målet med kursen är att lära sig grunderna i stickning, samt att sticka sig ett par handledsvärmare med hjälp av det vi lär oss under kursen.

Innehåll

  • Vi lär oss vardera två olika uppläggningar och avmaskningar.
  • Vi lär oss räta och aviga maskor.
  • Vi lär oss sticka resår och några enklare mönster med struktur och omslag.
  • Vi lär oss några olika sätt att öka och minska för att forma vår stickning.
  • Vi lär oss att sticka provlappar där vi testar tekniker och mäter vår masktäthet.
  • Som avslutningsprojekt stickar vi oss ett par handledsvärmare genom att sticka ett fyrkantigt stycke som vi syr ihop, här får man gärna använda något av de mönster vi testat tidigare
.

Material

Du behöver ha eget garn och stickor. Kursledaren rekommenderar Rauma finull och stickor 3 mm. Du behöver två stycken nystan på vardera 50g. Kursledaren kommer att sätta ihop ett eget mönsterkompendium samt spelar även in videos för handledning.

Undervisningsform/kursupplägg

Kursledare

Jenny Engelbrektsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2022 - 19 okt 2022
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
4
Studietimmar
12
Kurs-ID
1142085
Pris
1150 kr