Skapa ditt eget hängsmycke i formsilver!

Plats Nyköping

Formsilver ger dig nya möjligheter att skapa i silver.Kom och få en inblick i hur kul och inspirerande det är att skapa i finsilver!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Målet är att du ska få lära dig grunderna i silverleratekniken och få inspiration och idéer till att gå vidare. Efter kursen kan du skapa egna smycken hemma.

Kursinnehåll

På grundkursen gör du ett smycken, du får lära dig hur du använder olika typer av tekniker för att skapa med silverlera.Du kommer att få göra ett hängsmycke på kursen.

Kursupplägg

Kursen är en lördag och totalt 6 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 6 deltagare.

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika konstkurser.

Litteratur/material

Material ingår inte i kurspriset. Materialkostnad kan variera från 330kr till 590kr beroende på hur stort smycke man vill göra och betalas till kursledaren direkt.Verktyg finns att låna

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 6 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Marie-Louise Holm

Marie-Louise hade under många år provat det traditionella sättet att skapa smycken i silver, med när hon hittade silverleran var hon fast. Förutom ett brinnande intresse för att skapa vackra smycken är hon också författare och har hittills skrivit två böcker. Hon är sedan 2012 även PMC-certifierad utbildningsinstruktör.

– Silverlera är fantastiskt att arbeta med och det enda som sätter begränsningarna för skapandet – när man väl har lärt sig alla tekniker – är fantasin. Jag har även utbildat mig i att göra underbara glasstenar, glasfusing. Jag älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasstenar med den unika underbara lystern som bildas av det diskosiska glaset. Att även kunna kombinera dessa två olikartade material är helt fantastiskt. Alla smycken blir olika, vackra och unika.

– Jag har alltid haft livsinställningen att allt går att lösa om vi fokuserar på vårt mål istället för på hinder och problem.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
14 nov 2020 - 14 nov 2020
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Hospitalsgatan 11, 61132 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1037659
Pris
650 kr