Hängsmycke med resin

Plats Nyköping

På den här kursen kan du föreviga och få ett personligt och vackert smycke. Skapa ditt eget hängsmycke med resin!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs.Kursen vänder sig till dig som önskar att skapa ett fint hängsmycke

Mål

Målet är att du ska få lära dig grunderna med att arbeta i resin, det är ett material som härdar till ett glasklart skikt och som fungerar som förstoringsglas.Du kan skikta det så du får olika djup med olika innehåll.

Kursinnehåll

På kursen gör du två vackra smycken och väljer både storlek och metallfärg på formerna; silver, brons eller guld. Du får kunskap som gör att du direkt kan fortsätta skapa vackra smycken hemma.

Kursupplägg

Kursen är en lördag och totalt 6 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 7 deltagare. Om du vill, tar du med dig ett foto eller något annat du vill använda, men du behöver inte ta med dig någonting om du inte vill. Det kommer att finnas mycket olika material att välja mellan.Alla lyckas, alla får stöd, alla hinner med. Det är bara att ha roligt!

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika konstkurser.

Litteratur/material

Material ingår inte i kurspriset. Materialkostnad tillkommer från 390 kr till 590 kr beroende på hur stora smycken du vill ha/göra, materialkostnad betalas direkt till kursledaren på kursdagen.Verktyg finns att låna. Mer information kommer innan kursstart.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 7 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Marie-Louise Holm

Marie-Louise Holm är konsult inom företagsutbildning och smyckesdesigner. Hon undervisar både inom ledarskap och har kurser i formsilver och glasfusing på Folkuniversitetet.

Hon har arbetat som ledare och chef sedan hon startade sin yrkeskarriär och har en gedigen erfarenhet av olika typer av ledarskap och organisationer. Under många år har hon arbetat med kompetensutveckling och utbildat chefer, ledare och medarbetare inom kommunikation, ledarskap, företagsekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. 

Som smyckesdesigner arbetar hon i formsilver och med glasfusing. Hennes intresse för att undervisa gjorde att hon sedan 2012 även är certifierad utbildningsinstruktör från PCM-akademin. Marie- Louise älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasfusing, vars unika lyster bildas av det diskosiska glaset. – ”Alla smycken blir olika, vackra och unika”, säger Marie-Louise. 

Hennes ledord är: 
Det finns inga problem utan bara mål, om en lösning inte fungerar finns det alltid andra lösningar. Det är bara framtiden som går att påverka.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
30 okt 2021 - 30 okt 2021
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1087503
Pris
650 kr