Skapa din egen ring i formsilver

Plats Nyköping

Formsilver ger dig nya möjligheter att skapa i silver. Kom till Folkuniversitetet i Nyköping och få en inblick i hur kul och inspirerande det är att göra egna smycke i silver!

Boka reservplats

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som önskar att skapa en fin ring.

Mål

Målet är att du ska få lära dig grunderna i silverleratekniken och få inspiration och idéer till att gå vidare. Efter kursen kan du skapa egna smycken hemma.

Kursinnehåll

På grundkursen gör du ett smycke. Du lär dig hur du använder olika tekniker för att skapa med silverlera. Vi väljer att göra en ring, då det är en bra form att böjra med.

Kursupplägg

Kursen är en lördag i Nyköping och totalt 7 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 6 deltagare.

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker med individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika konstkurser.

Litteratur/material

Material ingår inte i kurspriset. Materialkostnad med ca 740kr tillkommer och betalas till kursledaren direkt. Verktyg finns att låna.

Kursledare

Marie-Louise Holm

Marie-Louise Holm är konsult inom företagsutbildning och smyckesdesigner. Hon undervisar både inom ledarskap och har kurser i formsilver och glasfusing på Folkuniversitetet.

Hon har arbetat som ledare och chef sedan hon startade sin yrkeskarriär och har en gedigen erfarenhet av olika typer av ledarskap och organisationer. Under många år har hon arbetat med kompetensutveckling och utbildat chefer, ledare och medarbetare inom kommunikation, ledarskap, företagsekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. 

Som smyckesdesigner arbetar hon i formsilver och med glasfusing. Hennes intresse för att undervisa gjorde att hon sedan 2012 även är certifierad utbildningsinstruktör från PCM-akademin. Marie- Louise älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasfusing, vars unika lyster bildas av det diskosiska glaset. – ”Alla smycken blir olika, vackra och unika”, säger Marie-Louise. 

Hennes ledord är: 
Det finns inga problem utan bara mål, om en lösning inte fungerar finns det alltid andra lösningar. Det är bara framtiden som går att påverka.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
22 okt 2022 - 22 okt 2022
Lö 10:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1137814
Pris
750 kr