Skapa ditt eget hängsmycke i formsilver!

Plats Nyköping

Formsilver ger dig nya möjligheter att skapa i silver. Kom och få en inblick i hur kul och inspirerande det är att skapa i finsilver! Kursen ges av Folkuniversitetet i Nyköping.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Målet är att du ska få lära dig grunderna i silverleratekniken och få inspiration och idéer till att gå vidare i skapandet. Efter kursen kan du göra egna smycken hemma.

Kursinnehåll

På grundkursen lär du dig att använda olika tekniker för att skapa med silverlera. Vi gör var sitt hängsmycke.

Kursupplägg

Kursen ges en lördag under 6 studietimmar. Undervisningen sker i liten grupp, max 6 deltagare.

Fortsättningsmöjligheter

Konsthantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är många. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler kurser.

Litteratur/material

Material ingår inte i kurspriset. Materialkostnad kan variera från 375 kr till 675 kr beroende på hur stort smycke man vill göra och betalas direkt till kursledaren.Verktyg finns att låna.

Kursledare

Marie-Louise Holm

Marie-Louise Holm är konsult inom företagsutbildning och smyckesdesigner. Hon undervisar både inom ledarskap och har kurser i formsilver och glasfusing på Folkuniversitetet.

Hon har arbetat som ledare och chef sedan hon startade sin yrkeskarriär och har en gedigen erfarenhet av olika typer av ledarskap och organisationer. Under många år har hon arbetat med kompetensutveckling och utbildat chefer, ledare och medarbetare inom kommunikation, ledarskap, företagsekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. 

Som smyckesdesigner arbetar hon i formsilver och med glasfusing. Hennes intresse för att undervisa gjorde att hon sedan 2012 även är certifierad utbildningsinstruktör från PCM-akademin. Marie- Louise älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasfusing, vars unika lyster bildas av det diskosiska glaset. – ”Alla smycken blir olika, vackra och unika”, säger Marie-Louise. 

Hennes ledord är: 
Det finns inga problem utan bara mål, om en lösning inte fungerar finns det alltid andra lösningar. Det är bara framtiden som går att påverka.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2022 - 08 okt 2022
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1137813
Pris
750 kr