Hängsmycke med resin

Plats Nyköping

Söker du en kreativ hobby? På den här kursen kan göra ett unikt och personligt hängsmycke med resin! Folkuniversitetet i Nyköping ger dig kunskapen så du kan göra smycken hemma, med låg matrialkostnad och högt estetiskt värde.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som önskar att skapa ett unikt och estetiskt smycke.

Mål

Målet är att du ska lära dig grunderna med att arbeta i resin, vilket är ett material som härdar till ett glasklart skikt. Det blir som ett förstoringsglas för det som ligger under. Om du vill kan du skikta det så att du får olika djup för innehållet.

Kursinnehåll

På kursen gör du två vackra smycken och väljer både storlek och metallfärg - silver, brons eller guld. Med kunskapen du får med dig kan du fortsätta direkt med att skapa vackra smycken hemma.

Kursupplägg

Kursen är en lördag och totalt 6 studietimmar. Gruppundervisningen sker i liten grupp, max 6 deltagare. Om du vill, kan du ta med dig ett foto eller något annat du vill använda. Du kan också komma tomhänt. Det kommer finnas mycket material att välja bland. Alla lyckas, alla får stöd, alla hinner med. Det är bara att ha det roligt och ta ut svängarna!

Fortsättningsmöjligheter

Konsthantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas.

Litteratur/material

Material ingår inte i kurspriset. Materialkostnad tillkommer från 390 kr till 590 kr beroende på hur stora smycken du vill göra, materialkostnad betalas direkt till kursledaren på kursdagen. Verktyg finns att låna. Mer information kommer innan kursstart.

Kursledare

Marie-Louise Holm

Marie-Louise Holm är konsult inom företagsutbildning och smyckesdesigner. Hon undervisar både inom ledarskap och har kurser i formsilver och glasfusing på Folkuniversitetet.

Hon har arbetat som ledare och chef sedan hon startade sin yrkeskarriär och har en gedigen erfarenhet av olika typer av ledarskap och organisationer. Under många år har hon arbetat med kompetensutveckling och utbildat chefer, ledare och medarbetare inom kommunikation, ledarskap, företagsekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. 

Som smyckesdesigner arbetar hon i formsilver och med glasfusing. Hennes intresse för att undervisa gjorde att hon sedan 2012 även är certifierad utbildningsinstruktör från PCM-akademin. Marie- Louise älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasfusing, vars unika lyster bildas av det diskosiska glaset. – ”Alla smycken blir olika, vackra och unika”, säger Marie-Louise. 

Hennes ledord är: 
Det finns inga problem utan bara mål, om en lösning inte fungerar finns det alltid andra lösningar. Det är bara framtiden som går att påverka.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
09 apr 2022 - 09 apr 2022
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1115879
Pris
750 kr