Möbeltapetsering veckoslutskurs

Plats Stockholm

Har du en gammal stol eller karmstol som behöver ny stoppning eller nytt tyg? Kom och lär dig att klä om den! På kursen arbetar du med din egen möbel och lär dig lämpliga tekniker och tillvägagångssätt under arbetets gång.

Boka reservplats

Förkunskaper
Såväl nybörjare som de med tidigare erfarenhet är välkomna.

Val av möbel
Om du är nybörjare är en enkel pall eller stol en lämplig möbel att börja med. Har du redan grundkunskaper kan du jobba med en karmstol eller karmfåtölj. Ta alltid kontakt med oss om du är osäker på val av möbel eller om du planerar att jobba med annat än en pall, stol eller karmstol. En soffa är inte ett lämpligt renoveringsobjekt på våra kurser, inte heller möbler som har trasigt resårhus/fjädring.

Innehåll
Varje kursdeltagare arbetar individuellt med sitt objekt under lärarens handledning. Moment som ingår är bl a planstoppning, kullerstoppning, kantstoppning och bandlimning beroende på ditt val av objekt. Du får också lära dig om olika verktyg och stoppningsmaterial.

Undervisningsform/kursupplägg
Gruppen består av 4-7 deltagare. Arbetet sker självständigt under kursledarens handledning.

Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du tar själv med dig den möbel du vill arbeta med,  det tyg du vill använda för omklädnad samt ev band som du behöver. Övrigt material kan du köpa på kursen.

Kursledare
Verksamheten leds av ledare med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Helena Fransson

Helena Fransson undervisar i möbeltapetsering. Hon började sin bana till tapetserare genom att gå Folkuniversitetets tapetserarlinje 2003 och tycker att det känns inspirerande att vara tillbaka i lärarrollen där allt började.

Genom ett mentorsavtal med en äldre tapetserare, Björn Lagergren, fick Helena möjlighet att ta över hans verksamhet. Hon driver sedan 2007 tapetserarverkstaden, BTL Inredningar, vidare. Den ligger i Fredhäll på Kungsholmen. Helena utför också reparation av skinnmöbler där lädret kan behöva lagas eller färgas in.

Fotografi på Helena Fransson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
31 mar 2023 - 2 apr 2023
Fredag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
fre 31 mar 2023 kl 10:00-16:00
  • lör 1 apr 2023 kl 10:00 - 16:00
  • sön 2 apr 2023 kl 10:00 - 16:00
Plats
Sundbybergsvägen 7B, 17173 SOLNA
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
102917
Pris
3225 kr