Möbeltapetsering

Plats Solna

Inspirerande tvådagarskurs i möbeltapetsering för dig som har t ex en gammal stol eller karmstol som behöver ny stoppning eller nytt tyg. Kom och lär dig att klä om den i vår möbeltapetserarverkstad i Solna! På den här helgkursen arbetar du med din egen möbel och lär dig lämpliga tekniker under arbetets gång.

Boka reservplats

Förkunskaper
Såväl nybörjare som de med tidigare erfarenhet är välkomna. Kursen vänder sig även till dig som har pågående projekt som du vill fortsätta med eller färdigställa.

Val av möbel
Om du är nybörjare är en enkel pall eller stol en lämplig möbel att börja med. Har du redan grundkunskaper kan du jobba med en karmstol eller karmfåtölj. Ta alltid kontakt med oss om du är osäker på val av möbel eller om du planerar att jobba med annat än en pall, stol eller karmstol. En soffa är inte ett lämpligt renoveringsobjekt på våra kurser, inte heller möbler som har trasigt resårhus/fjädring.

Innehåll
Varje kursdeltagare arbetar individuellt med sitt objekt under lärarens handledning. Moment som ingår är bl a planstoppning, kullerstoppning, kantstoppning och bandlimning beroende på ditt val av objekt. Du får också lära dig om olika verktyg och stoppningsmaterial.

Undervisningsform/kursupplägg
Gruppen består av 4-7 deltagare. Arbetet sker självständigt under kursledarens handledning.

Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du tar själv med dig den möbel du vill arbeta med, det tyg du vill använda för omklädnad samt eventuellt band som du behöver. Övrigt material kan du köpa på kursen.

Kursledare
Verksamheten leds av ledare med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Fredrika Lundfeldt

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 maj 2024 - 28 maj 2024
Måndag, Tisdag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
mån 27 maj 2024 kl 10:00-16:00
  • tis 28 maj 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Sundbybergsvägen 7B, 17173 SOLNA
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
115139
Pris
2250 kr