Möbeltapetsering helgkurs 25-26 november

Plats Solna

Har du en gammal stol eller karmstol som behöver ny stoppning eller nytt tyg? Kom och lär dig att klä om den! På kursen arbetar du med din egen möbel och lär dig lämpliga tekniker och tillvägagångssätt under arbetets gång.

Boka reservplats

Förkunskaper
Såväl nybörjare som de med tidigare erfarenhet är välkomna.

Val av möbel
Om du är nybörjare är en enkel pall eller stol en lämplig möbel att börja med. Har du redan grundkunskaper kan du jobba med en karmstol eller karmfåtölj. Ta alltid kontakt med oss om du är osäker på val av möbel eller om du planerar att jobba med annat än en pall, stol eller karmstol. En soffa är inte ett lämpligt renoveringsobjekt på våra kurser, inte heller möbler som har trasigt resårhus/fjädring.

Innehåll
Varje kursdeltagare arbetar individuellt med sitt objekt under lärarens handledning. Moment som ingår är bl a planstoppning, kullerstoppning, kantstoppning och bandlimning beroende på ditt val av objekt. Du får också lära dig om olika verktyg och stoppningsmaterial.

Undervisningsform/kursupplägg
Gruppen består av 4-7 deltagare. Arbetet sker självständigt under kursledarens handledning.

Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du tar själv med dig den möbel du vill arbeta med,  det tyg du vill använda för omklädnad samt ev band som du behöver. Övrigt material kan du köpa på kursen.

Kursledare
Verksamheten leds av ledare med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Malin Eriksson

Malin Eriksson är utbildad möbeltapetserare på Träakademien och gick efter utbildningen som lärling hos H. Gustafssons eftr. i Örebro.

Malin har tidigare drivit sin egen möbeltapetserarverkstad i Stockholm och hon har haft kurser i möbeltapetsering på Folkuniversitetet sedan 2012.

Malin Eriksson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 nov 2023 - 26 nov 2023
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 25 nov 2023 kl 10:00-16:00
  • sön 26 nov 2023 kl 10:00 - 16:00
Plats
Sundbybergsvägen 7B, 17173 SOLNA
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
106187
Pris
2150 kr