Möbeltapetsering onsdag kväll

Plats Solna

Har du en gammal stol eller karmstol som behöver ny stoppning eller nytt tyg? Kom och lär dig att klä om den!

Boka reservplats

På kursen arbetar du med din egen möbel och lär dig lämpliga tekniker och tillvägagångssätt under arbetets gång. Om du är nybörjare är en enkel pall, stol eller karmstol en lämplig möbel att börja med.

Förkunskaper

Såväl nybörjare som de med tidigare erfarenhet är välkomna.

Val av möbel – kontakta oss

Ta alltid kontakt med oss om du är osäker på val av möbel eller om du planerar att jobba med annat än en pall, stol eller karmstol. En soffa är inte ett lämpligt renoveringsobjekt på våra kurser. Möbler som har trasigt resårhus/fjädring kan du jobba med på en helgkurs i resårknytning. Vi anordnar sådana kurser en till två gånger per år. Däremot är en möbel med trasigt resårhus/fjädring inte ett lämpligt objekt att jobba med på en vanlig möbeltapetseringskurs. Telefonnummer till kundtjänsten är 08-789 42 00.

Innehåll

Varje kursdeltagare arbetar individuellt med sitt objekt under lärarens handledning. Nybörjare börjar med en stol eller en pall med stoppad sits. Om du redan har grundkunskaper kan du jobba med en karmstol eller karmfåtölj. Se information ovan under Val av möbel. Vi går tillsammans igenom tekniker som planstoppning, kullerstoppning, kantstoppning och bandlimning. Du får också lära dig om olika verktyg och stoppningsmaterial.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av max 8 deltagare. Arbetet sker självständigt under kursledarens handledning.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar själv med dig den möbel du vill arbeta med samt det tyg du vill använda för omklädnad. Övrigt material kan du köpa på kursen.

Kursledare

Verksamheten leds av ledare med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Fredrika Lundfeldt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 aug 2022 - 05 okt 2022
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
7
Plats
Sundbybergsvägen 7B, 17173 Solna
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1140997
Pris
3450 kr