Möbeltapetseringslinjen - torsdagar

Plats Solna

Vill du ägna dig åt ett traditionellt hantverk och bli möbeltapetserare? Här lär du dig grunderna i tapetsering. Du får göra olika typer av stoppningar och klä om stolar och enklare fåtöljer på ett yrkesmässigt sätt.

Boka reservplats

Anmälningsinformation

Linjen ger dig en bas för vidare studier eller egen utveckling. Du kan gå en eller flera terminer beroende på ditt mål och din ambitionsnivå. Undervisningen är individuellt anpassad. Det gör att du har behållning av undervisningen oavsett om du har förkunskaper eller inte.

Du får en grundutbildning i tapetsering där fokus ligger på att utvecklas inom hantverket. Om du blir intresserad av att satsa på tapetsering som yrke kan du efter några terminer söka vidare till en yrkesutbildning. Andra alternativ efter tapetseringslinjen är att söka lärlingsplats hos en erfaren tapetserare eller att bygga på med fler terminer på vår möbeltapetseringslinje för att få mer erfarenhet och en grundlig utbildning i hantverket.

Utbildningens mål

  • Att ge dig baskunskaper om material, hantverk och möbelhistoria.
  • Att ge dig praktiska kunskaper i möbeltapetsering.
  • Att uppmuntra till fördjupade studier i ämnet.

Innehåll

Tapetsering
Du lär dig olika tapetseringstekniker som kullerstoppning och kantstoppning. I början av första terminen får du träna på stoppningar på övningsramar. Efter det praktiserar du dina nya kunskaper på stolar som du själv tar med dig. Vi går igenom vilka material som hör ihop med olika möbelstilar och epoker. Eftersom alla deltagare tar med sig egna stolar och fåtöljer att klä om, får vi en mångfald av objekt från olika epoker som exempel.

Vi går igenom olika sömnadstekniker, bandlimning, tygberäkning och val av tyg. Jämsides med att du lär dig tapetseringstekniker lär du dig vilka verktyg som du behöver och hur de används.

Undervisningsform
Utbildningen är uppbyggd kring praktiska övningar och teori.

KURSTIDER
OBS! Tisdagar 09.00-16.00. Uppehåll för höstlovet v. 44.

ANMÄLAN
Anmälan görs här via vår hemsida eller hos vår kundtjänst 08-789 42 00.

ALLMÄNNA VILLKOR
Våra utbildningslinjer startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. När utbildningen har påbörjats är det enda giltiga skälet till avanmälan långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg. Då debiteras en avgift på 10 % av kursavgiften samt en kostnad för de lektioner som ägt rum innan avanmälan.

15 % RABATT OM DU GÅR EN KURS!
Om du väljer att gå ytterligare en kurs under den termin du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom konst, foto, konsthantverk, textil, musik och teater. Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2022 - 08 dec 2022
To 09:00 - 16:00
Tillfällen
13
Plats
Sundbybergsvägen 7B, 17173 Solna
Visa på karta
Studietimmar
104
Kurs-ID
1135167
Pris
12750 kr