Återbruk gammalt till nytt

Plats Nyköping

Alla har vi något gammalt hemma, ger dem en ny chans och gör någonting helt nytt till ditt hem! Kom till Folkuniversitetet i Nyköping och få en inblick i hur kul och inspirerande det är att återbruka!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som önskar att lära dig hur enkelt det är att göra gamla saker nya.

Mål

Målet är att du ska få lära dig grunderna i hur man kan ge en gammal skål eller en ljusstake ett nytt liv. Efter kursen kan du fortsätta hemma med att skapa någonting unikt som blir vackra inredningsdetaljer.

Kursinnehåll

Materialet vi använder är en vattenbaserad textilhärdare som är helt säkert för människor och djur och uppfyller de högsta europeiska och amerikanska säkerhetsnormerna (AP Safety-etiketten). Det kan kombineras med andra material som bland annat självhärdande leror som finns tillgängligt på kursen för den som vill göra någon figur eller dekoration.

Kursupplägg

Kursen är en lördag i Nyköping och totalt 6 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 7 deltagare.

Litteratur/material

Material ingår inte i kurspriset. Materialkostnad med 200kr tillkommer och betalas till kursledaren direkt. I materialpriset ingår textilhärdare, en bit självhärdande lera för den som önskar och lån av verktyg. Du behöver ta med dig en gammal t-shirt i bommul, en skål, vas eller en ljusstake och en hårfön.

Kursledare

Marie-Louise Holm

Marie-Louise Holm är konsult inom företagsutbildning och smyckesdesigner. Hon undervisar både inom ledarskap och har kurser i formsilver och glasfusing på Folkuniversitetet.

Hon har arbetat som ledare och chef sedan hon startade sin yrkeskarriär och har en gedigen erfarenhet av olika typer av ledarskap och organisationer. Under många år har hon arbetat med kompetensutveckling och utbildat chefer, ledare och medarbetare inom kommunikation, ledarskap, företagsekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. 

Som smyckesdesigner arbetar hon i formsilver och med glasfusing. Hennes intresse för att undervisa gjorde att hon sedan 2012 även är certifierad utbildningsinstruktör från PCM-akademin. Marie- Louise älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasfusing, vars unika lyster bildas av det diskosiska glaset. – ”Alla smycken blir olika, vackra och unika”, säger Marie-Louise. 

Hennes ledord är: 
Det finns inga problem utan bara mål, om en lösning inte fungerar finns det alltid andra lösningar. Det är bara framtiden som går att påverka.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
19 nov 2022 - 19 nov 2022
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1135910
Pris
700 kr