Luffarslöjd, trådslöjd helg

Plats Trollhättan

Av en bit tråd av järn kan du skapa dina egna redskap. Du kan skapa allt från en brödnagg, vispar, korgar, smycken eller trädgårdsfigurer. Möjligheterna är oändliga. Kursen går i centrala Trollhättan.

Boka nu

Luffarslöjd även kallad trådslöjd, är en slags metallslöjd där olika metalltrådar med hjälp av tänger böjs, bockas, tvinnas och surras samman till olika föremål. Kursledaren delar med sig av beprövade tips och relevanta råd om hur du sätter ihop olika trådar till större, hållbara föremål som fat, skålar, lampkronor och ljusstakar. Du kan också göra fina krokar eller köksredskap.

Målgrupp

Kursen är alla som vill lära sig att skapa sina egna redskap, skapa vackra smycken i luffarslöjds teknik. Både nybörjare och du som har gått kurs tidigare kan delta i kursen.

Mål

Du får kunskap om de material och verktyg som används och lär dig att tillverka enkla föremål.

Innehåll

På kursen lär du dig vilka olika varianter av tråd som finns att tillgå och även vilken tråd som är lämplig att börja med.

Vidare tittar vi på en del av de verktyg som behövs för att tillverka olika föremål, till exempel plattång, rundtång och avbitare.

Gemensamt går vi igenom den grundläggande tekniken bakom luffarslöjd och vilka föremål som är enklast att börja med. Därefter väljer du vad du vill göra och börjar att på egen hand forma tråden.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt självständigt arbete under handledning.


OBS! Materialkostnad tillkommer.

Kursledare

Elsa Wallander

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 nov 2023 - 11 nov 2023
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 11 nov 2023 kl 10:00-16:00
Plats
Garvaregatan 13, 46131 TROLLHÄTTAN
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
302428
Pris
875 kr