Luffarslöjd - trådslöjd - helg

Plats Norrköping

Lär dig en gammal teknik i ny design i Norrköping. Skapa föremål till trädgården och hemmet. Här gör du luffarslöjd med lättarbetad järntråd och resultatet kan bli smycken, fantasifulla ljusstakar, korgar, blompinnar och skålar.

Boka kursen nu

Vem kan delta?

Kursen passar alla som är nyfikna på luffarslöjd och vill inspireras till att göra olika föremål i varierande former. Du som tidigare har gått kursen får här nya kunskaper till större arbeten, så kursen är för både nybörjare och fortsättare.

Innehåll

Luffarslöjd även kallad trådslöjd, är en slags metallslöjd där olika metalltrådar med hjälp av tänger böjs, bockas, tvinnas och surras samman till olika föremål. Kursledaren delar med sig av beprövade tips och relevanta råd om hur du sätter ihop olika trådar till större, hållbara föremål som fat, skålar, lampkronor och ljusstakar. Du kan också göra fina krokar eller leksaksföremål.

Varmt välkommen till två roliga och kreativa dagar!

Material

Grundmaterial ingår inte i priset och kan köpas av ledaren. Tänger och verktyg finns, har du egna sådana får du gärna ta med dem.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Kursledare

Anette Nilsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
22 apr 2022 - 22 apr 2022
Fr 16:00 - 20:00
Lö 09:15 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1116822
Pris
950 kr