Fläta läder

Plats Visby

Tycker du att det är roligt att arbeta med händerna? Har du velat lära känna lädret som material? Eller vill du lära dig mer om hur man kan skapa med återbruk av läder? Då är denna kursen något för dig!

Boka nu

Mål

Med hjälp av hantverkstekniker, utmanar du i denna kurs både händer och huvud utifrån lädret som material. En alltigenom kreativ och inspiration baserad kurs med fokus på återbruk, hållbarhet och hantverk.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Under kursen fokuserar vi på att fläta i läder och du får prova på olika tekniker för detta, så att du kan hitta din egna känsla för lädret som material. Vi kommer gå igenom grundläggande flätningstekniker och se hur du kan använda detta i ditt skapande. Kursen fokuserar på kreativa sätt att skapa och formge i läder, med utgångspunkt i återbruket. Tillsammans med en förståelse för hantverket kommer du hitta ny inspiration och nya tankar att inspireras utav.

  • Grundläggande kunskaper i flätningstekniker utav läder
  • Metoder för att skapa utav återbrukat läder
  • Inspiration till ett kreativt skapande

Bra att veta

Kursen ges i Amalias Ateljé i Stenkumla. En materialkostnad tillkommer på 200kr som betalas på plats. Ta gärna med ditt egna trasiga läder (från skor, väskor, jackor, byxor och kjolar som inte längre används eller är trasiga) och se hur du skulle kunna omvandla detta till en ny form.

Kursledare

Amalia Ericsson

Amalia är utbildad industridesigner och har sedan 7 år tillbaka drivit sitt egna företag med fokus på hantverk av återbrukat läder.

Som industridesigner är hon utbildad problemlösare och hjälper dig att använda beprövade metoder för ett kreativt skapande och få lära dig hur återbrukets begränsade ramar kan bli till fördelar när du skapar. Amalia kommer med sin kreativitet inspirera dig i ditt skapande.

Fotografi av Amalia Ericsson.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Visby

info.visby@folkuniversitetet.se

Kursperiod
28 sep 2024 - 28 sep 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 28 sep 2024 kl 10:00-14:30
Plats
STENKUMLA PRÄSTGÅRDEN 308, 62195 VISBY
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
118412
Pris
925 kr