Läderblommor av läderspill

Plats Visby

Tycker du att det är roligt att arbeta med händerna och vill lära känna lädret som material? I denna dagskurs kan du lära dig att skapa blommor av läderspill!

Boka nu

Just nu får du 20 % rabatt på kursavgiften (ordinariepris är 925 kr och nya priset är 740 kr). Gäller endast nybokningar. Boka dig direkt online. 

Mål

Med hjälp av färg, form och hantverkstekniker utmanar du i denna kurs både händer och huvud utifrån lädret som material. En alltigenom kreativ och inspiration baserad kurs med fokus på återbruk, hållbarhet och hantverk.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Under kursen botaniserar vi i ateljéns läderspill och kombinerar detta med mässingstråd till Eviga blommor. Genom återbruk av läder kombinerar vi färg, form och läderhantverk. Du får lära dig tekniken för att tillverka blommor av läder, därefter hittar du din egen känsla för lädret som material i skapandet av blommor. Vi tar inspiration av naturens sätt att kombinera färger och former. Kursen är en kravlös lek med färg och form, med utgångspunkt i återbruket. Du kommer hitta ny inspiration och samtidigt få vila i en kreativ stund tillsammans med andra.

  •  Grundläggande kunskaper i skapandet av blommor av läderspill
  •  Metoder för att skapa utav återbrukat läder
  •  Inspiration till ett kreativt skapande

Bra att veta

Kursen ges i Amalias Ateljé i Stenkumla. En materialkostnad tillkommer på 200kr som betalas på plats. Om du vill, kan du gärna ta med ditt egna trasiga läder (från skor, väskor, jackor, byxor och kjolar som inte längre används eller är trasiga) och se hur du skulle kunna omvandla detta till en ny form.

Kursledare

Amalia Ericsson

Amalia är utbildad industridesigner och har sedan 7 år tillbaka drivit sitt egna företag med fokus på hantverk av återbrukat läder.

Som industridesigner är hon utbildad problemlösare och hjälper dig att använda beprövade metoder för ett kreativt skapande och få lära dig hur återbrukets begränsade ramar kan bli till fördelar när du skapar. Amalia kommer med sin kreativitet inspirera dig i ditt skapande.

Fotografi av Amalia Ericsson.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Visby

info.visby@folkuniversitetet.se

Kursperiod
8 jun 2024 - 8 jun 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 8 jun 2024 kl 10:00-14:30
Plats
STENKUMLA PRÄSTGÅRDEN 308, 62195 VISBY
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
115886
Pris
740 kr