Grafik - linoleumtryck

Plats Visby

Första helgen i november erbjuder vi en spännande helgkurs inom grafik med högtryck i linoleum - all material ingår!

Boka nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta.

Kursinnehåll

Denna kurs vänder sig till dig som är gillar att skapa och tycker det är kul att experimentera med bilder och tryck på olika sätt. Linoleumtryck är en form av grafik som använder sig av högtryck.

Det betyder att man skär bort de områden man vill skall vara vita och behåller de områden som skall vara färgade. Tryckfärgen rullas över linoleumets höjder. Du får också lära dig hur man kan förändra bilden genom att använda färger på olika sätt.

Bra att veta

Gruppen består av max 8 deltagare. All material ingår.

Kursledare

Gloria Sellan

Gloria är bildkonstnär och språkentusiast född i Pula (Kroatien), men bosatt i Sverige sedan snart två år tillbaka. Hon pratar och förstår en mängd olika språk, och har aktivt utövat konst i mer än 15 år.

–  Att lära mig olika språk har alltid varit något jag tyckt om och gjort lätt, så jag kan prata och förstå en hel del idag. Som min mormor ofta brukade säga: "Att lära sig ett nytt språk eller en ny färdighet är en av de mest värdefulla sakerna, och det är något som du får behålla för alltid."

Efter att ha studerat konst i Italien och Kroatien tog Gloria en MA i konst vid Universitetet i Rijeka (Kroatien), specialiserad på grafik och grafisk konst. Hon har också en BA i konstpedagogik från samma universitetet. Hon är specialiserad på grafik och grafisk konst och har aktivt utövat konst i mer än 15 år. Hon har även ställt ut sina verk på över 40 utställningar i Kroatien och utomlands.

Gloria har tidigare erfarenhet av undervisning, särskilt arbete med barn och unga vuxna.

Mer om Glorias konst: www.gloriasellan.com

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Visby

info.visby@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 nov 2023 - 5 nov 2023
Fredag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
fre 3 nov 2023 kl 17:30-20:30
  • lör 4 nov 2023 kl 10:00 - 14:00
  • sön 5 nov 2023 kl 10:00 - 12:00
Plats
Merkuriusgatan 1, 62141 VISBY
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
107586
Pris
1550 kr