Florist - kransworkshop

Plats Växjö

Varmt välkommen att gå vår workshop i kransbinderi i Växjö, en workshop där vi tillsammans skapar vackra och hållbara kransar inför advent och julen!

Boka nu

Kursinnehåll

Bind vackra kransar! Lär dig grunderna i kransbindning, och skapa en kranskreation eller dörrdekoration med höstens färger och former. Vi använder oss av halmstommar som vi dekorerar och klär in. Du kommer att få pröva på bindningsteknik och välja material som passar din smak i vår välfyllda och välsorterade floriststudio. Vi fokuserar på hållbarhetstänkande och hur man kan använda lokalt material från omgivande natur.  

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Kursupplägg

Kursledaren håller en inledande teoretisk genomgång, och sedan skapar du din egen krans under handledning, som du tar med dig hem efter kursen. Det kommer finnas paus för fika. 

Mål

Målet med kursen är att du ska få pröva på att skapa med levande material och få en inblick i floristyrket. Efter workshopen ska du ha fått kunskap om bland annat:

  • Kransbindning 
  • Hur du väljer ut växter som komplimenterar och förhöjer varandra
  • Hur man skapar balans och harmoni i en krans
  • Hållbarhet
  • Miljömedvetenhet
  • Växtlära

Material

Allt material ingår i kursavgiften. På plats finns även verktyg och förkläden att låna. Ta gärna med oömma kläder. 

Kursledare

Mathilda Danielsson

Blommor har alltid varit en del av hennes liv och att bli florist bestämde hon sig för som åttaåring. Hon tog examen som florist 2013 från Munkagårdsgymnasiet och har sedan dess arbetat som florist i Sverige, Norge, och England.

Att ständigt förnya sitt skapande och söka efter inspirationskällor är för henne en viktigt del i detta kreativa yrke och hon ser studiecirkeln som en härlig kreativ plats där man delar både kunskap och inspiration med varandra.

Mathilda har arbetat med högt och lågt i blomsterbranschen. Allt från installationer på herrgårdar inför exklusiva bröllop, till färdigproducerade buketter till fredagsruschen. Kunskaper där ifrån vill hon nu dela med kursdeltagarna.

Förutom att arbeta i butik som florist har Mathilda även hållit mycket workshops.
De senaste åren har hon jobbat mycket med hållbar utveckling och arbetat med bröllopsbinderi med lokalt odlade snittblommor. Tankar om hållbar utveckling är något hon vill skicka med framtidens florister.

Mathilda Danielsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

info.vaxjo@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 nov 2024 - 30 nov 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 30 nov 2024 kl 14:00-17:00
Studietimmar
4
Kurs-ID
408120
Pris
695 kr