Skapa föremål för trädgård

Plats Vadstena

Skapa för din trädgård! Lär dig enkla grunder i svetsning, nitning och bockning. Skapa trädgårdsföremål: växtstöd, blompinnar, rabattdekorationer eller en trädgårdsskulptur.

Boka kursen nu

Upplägg

Vi träffas under en helg och skapar i järn och plåt. Gemensamma genomgångar varvas med självständigt arbete och handledning. Vi går igenom olika tekniker så som svetsning, bockning och nitning. Fokus ligger på fritt skapande för det gröna rummet och utmaningar i formgivning. Egna idéer är välkomna, men du ska hinna klart ditt arbete under helgen. Läraren avgör vad som är görbart.

Material

Förbrukningsmaterial ingår i kursavgiften. Önskar deltagare skapa större verk än vad det tilldelade materialet räcker till, betalar man för detta själv. Ledaren har möjlighet avstyra för avancerade projekt. Det går bra att ta med eget skrot eller material till kursen.

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs, men upplägget bygger på att du efter instruktion av tekniken och verktyg är relativt självgående.

Övrigt

Ta på dig oömma kläder och kraftiga skor, gärna läderkängor eller träskor. Observera att det inte är tillåtet att ha gympaskor och foppatofflor i smedjan på grund av säkerhetsskäl.

Lunch

Kursen tar paus för lunch. Ta gärna med matsäck. Det finns microvågsugn.

För er som reser

Vadstena har många vackra ställen att bo på. Vadstena infocenter hjälper er gärna med tips om boende. Telefon: 0143-31570.

Ledare

Rickard Damm har en Master of Fine Arts i metallkonst från Göteborgs universitet och har en lång yrkeserfarenhet inom området. Hans företag har specialiserat sig på utsmyckning av olika typer av arkitektur. Rickard är även utbildad möbelsnickare och konstsmed.

Richard anlitas av konstnärer med sina yrkeskunskaper. Det senaste arbetet är den rytande käften på Me too-Puman. Statyn har väckt stor uppmärksamhet och blivit omnämnd i såväl radio, tidningar och tv-nyheter

"Jag har arbetat pedagogiskt med hantverk under flera år på både högskola, folkhögskola samt på eftergymnasial nivå. En stor portion upptäckarlust och nyfikenhet för hantverk, material och naturvetenskap styr min väg framåt."

Kursledare

Richard Damm

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
25 apr 2020 - 26 apr 2020
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
blomvallagatan 1 , 59230 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1040441
Pris
3500 kr