Gjutkurs i aluminium för nybörjare

Plats Vadstena

Här skapar du din egna konstnärliga relieff eller gjuter av ett föremål du tycker om. Resultatet kan bli ett smycke, eller kanske en skulptur? Kom och var kreativ!

Boka kursen nu

Innehåll

Här får du lära dig grunderna i sandgjutning av aluminium. Vi varvar teori med praktik och går igenom grunderna för enklare sandgjutning. Vi arbetar med enklare reliefer och tillverkar egna gjutoriginal i trä, termoplast med mera. Om du vill, kan du ta med dig ett eget original hemifrån. Tänk på att resultatet blir en relief, det vill säga ett tvådimensionellt föremål med platt baksida. Ledaren förklarar mer under kursen.

Målgrupp

Kursen vänder sig till nybörjare.

Mål

När kursen är avslutad har du kunskaper om olika praktiska moment i sandgjutning. Alla har använt sin kreativitet och gjort någonting av materialet.

Material

Förbrukningsmaterial upp till ett kilogram ingår i kursavgiften.

Observera storleksbegränsningen på ett kilo för gjutnningen i aluminium. Önskar deltagare skapa större verk, tillkommer extra materialkostnader. Notera också att kursledaren har rätt att neka allt för avancerade projekt, då kursen är anpassad för nybörjare.

Övrigt

Kursen är en helgkurs och vi ses Lördag-Söndag samma helg. Vi rekommenderar oömma kläder och skor, gärna läderkängor eller träskor. Foppatofflor får inte användas i lokalen av säkerhetskäl.

Kursen tar paus för lunch. Tag gärna med matsäck. Microvågsugn finns att använda.

För er som reser

Vadstena har många vackra ställen att bo på. Vadstena infocenter hjälper er gärna med tips om boende, telefon 0143-31570.

Adress till Hantverksministeriet: Blomvallagatan 1

Ledare

Rickard Damm har en Master of Fine Arts i metallkonst från Göteborgs universitet och har en lång yrkeserfarenhet inom området. Hans företag har specialiserat sig på utsmyckning av olika typer av arkitektur. Han är även utbildad möbelsnickare och konstsmed.

Richard anlitas av konstnärer med sina yrkeskunskaper. Det senaste arbetet är den rytande käften på Me too-Puman. Statyn har väckt stor uppmärksamhet och blivit omnämnd i såväl radio, tidningar och tv-nyheter

"Jag har arbetat pedagogiskt med hantverk under flera år på både högskola, folkhögskola samt på eftergymnasial nivå. En stor portion upptäckarlust och nyfikenhet för hantverk, material och naturvetenskap styr min väg framåt."

Kursledare

Richard Damm

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
07 mar 2020 - 08 mar 2020
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
blomvallagatan 1 , 59230 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1036920
Pris
3500 kr