Gjuta av detaljer till veteranfordon

Plats Vadstena

Saknar du snygga detaljer till din veteranbil, båt eller motorcykel? Tidsenliga tillbehör kan du här lära dig gjuta av själv i aluminium. Du tar med dig det du önskar gjuta av.

Boka kursen nu

Kom och träffa liksinnade nördar som älskar veteranfordon! Här kan ni byta kunskap med varandra och kanske dela detaljer med varandra.

Innehåll

Här får du lära dig grunderna i sandgjutning av aluminium. Vi varvar teori med praktik och går igenom grunderna för enklare sandgjutning. Vi tillverkar egna gjutoriginal i trä, termoplast med mera och gjuter reliefer. Om du vill, kan du ta med dig ett eget original hemifrån. Tänk på att resultatet blir en relief, det vill säga ett tvådimensionellt föremål med platt baksida.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till er som vill gjuta av detaljer till veteranfordon och är nybörjare. Även andra deltagare är välkomna.

Mål

När kursen är avslutad har du kunskaper om olika praktiska moment i sandgjutning. Du har använt din kreativitet och gjort någonting av materialet.

Material

Förbrukningsmaterial upp till ett kilogram ingår i kursavgiften.

Observera storleksbegränsningen på ett kilo. Vill du göra något större, tillkommer extra materialkostnader. Kursledaren avgör om ett projekt är för avancerat, då kursen är utformad för nybörjare.

Övrigt

Vi rekommenderar oömma kläder och skor, gärna läderkängor eller träskor. Foppatofflor får inte användas av säkerhetskäl.

Kursen tar paus för lunch. Tag med matsäck. Microvågsugn finns.

För er som reser

Vadstena har många vackra ställen att bo på. Vadstena infocenter hjälper er gärna med tips om boende, telefon 0143-31570.

Adress till Hantverksministeriet: Blomvallagatan 1

Ledare

Rickard Damm har en Master of Fine Arts i metallkonst och har lång yrkeserfarenhet. Hans företag har specialiserat sig på utsmyckning av olika typer av arkitektur. Han är även utbildad möbelsnickare och konstsmed.

"En stor portion upptäckarlust och nyfikenhet för hantverk, material och naturvetenskap styr min väg framåt."

Se även vår kurs i bronsgjutning.

Kursledare

Richard Damm

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
03 okt 2020 - 04 okt 2020
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
blomvallagatan 1 , 59230 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1073905
Pris
3750 kr