Bronsgjutning- Sommarkurs

Plats Vadstena

Prova att gjuta i brons! Här lär du dig grunderna i sandgjutning av den vackert skimrande metallen. Hem kommer du med ett alldeles egettillverkat föremål!

Boka kursen nu

Upplägg

Vi varvar teori med praktik och går igenom grunderna för sandgjutning av brons. Vi arbetar med enklare reliefer och tillverkar egna gjutoriginal i trä, termoplast med mera.

På den här kursen får du tillverka eget bronsmaterial av koppar och tenn. Du får också lära dig mer om mässing och andra kopparlegeringar. Alkemiska hemligheter kommer avslöjas!

Material

Fritt skapande, med begränsningen av gjutna detaljer på ca 500 gram. Användning av verktyg och förbrukningsmaterial ingår. Vill du använda mer än 500 gram brons, tillkommer extra kostnad för detta.

Vem kan gå kursen

Kursen ges för dig som är nybörjare och nyfiken på bronsgjutning.

Övrigt

Bär oömma kläder och kraftiga skor, gärna läderkängor.

Kursen tar paus för lunch. Tag gärna med matsäck. Microvågsugn finns att använda.

För er som reser

Vadstena har många vackra ställen att bo på. Vadstena infocenter hjälper er gärna med tips om boende, telefon 0143-31570.

Ledare

Rickard Damm har en Master of Fine Arts i metallkonst och har lång yrkeserfarenhet. Hans företag har specialiserat sig på utsmyckning av olika typer av arkitektur. Han är även utbildad möbelsnickare och konstsmed.

Richard senaste arbete är den rytande käften på Me too-Puman. Statyn har väckt stor uppmärksamhet och blivit omnämnd i radio, tidningar och tv-nyheter

"En stor portion upptäckarlust och nyfikenhet för hantverk, material och naturvetenskap styr min väg framåt."

Kursledare

Richard Damm

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
11 jul 2020 - 12 jul 2020
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
blomvallagatan 1 , 59230 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1040478
Pris
3500 kr