Papperskonst i quilling

Plats Stockholm

Kursen genomförs i samarbete med Hand in hand for Women och projektet Kreativa Kvinnor. Genom att gå kursen bidrar du till att främja utrikesfödda och nyanlända kvinnors integration i Sverige.

Boka nu

Quilling är en konstform som innebär användning av pappersremsor som rullas, formas och limmas ihop för att skapa dekorativa mönster. Pappersformen manipuleras för att skapa mönster på egen hand eller för att dekorera andra föremål, såsom gratulationskort, bilder, lådor eller för att göra smycken. Här får du lära dig att designa egna mönster och bilder med små, vackra papper av olika färger. Du kommer att rulla små pappersremsor och placera dem i olika formationer för att skapa unika motiv.

Kursupplägg
Du får lära dig grundläggande tekniker och tips för att komma i gång, och du får möjlighet att experimentera och skapa egna alster. 

Vem kan gå kursen?
Kurserna passar både nybörjare och dig som testat tidigare.

Material
Vi tillhandahåller material och verktyg och det ingår i kursavgiften. Du får ta med din skapelse hem efter kursens slut.

Om kursledaren
Beata Nawrocka är en polsk Quilling-konstnär och hon känner äkta glädje av att skapa mönster av färgglada pappersremsor. Hon är också trädgårdsmästare med specialisering på prydnadsväxter. Hon är aktiv som Quillingkonstnär i Kreativa Kvinnors verksamhet på Folkuniversitetet. 

Läs mer om Kreativa Kvinnor och Hand in Hand for Women här

Kursledare

Beata Nawrocka

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 okt 2024 - 25 okt 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
fre 25 okt 2024 kl 10:00-13:00
Plats
Bodholmsplan 1, 12748 SKÄRHOLMEN
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
116181
Pris
450 kr