Bokbinderi - ons fm Jakobsberg

Plats Järfälla

Bind dina egna vackra böcker, eller ge en gammal favoritbok nytt liv! Lär dig hantverkets grundläggande tekniker eller fördjupa dina kunskaper.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Både nybörjare och fortsättare är välkomna, läraren anpassar undervisningen efter deltagarens nivå.

Mål

Som nybörjare lär du dig grunderna i att binda böcker. Som fortsättare fördjupar du dina kunskaper under kursledarens handledning.

Innehåll

Som nybörjare inleder du med att binda ett eget anteckningsblock, medan du som har tidigare kunskaper kan välja ett eget projekt. Varför inte binda om en gammal favoritbok i ett nytt band? Du arbetar med en eller två böcker och efter kursens slut kommer du att ha minst ett vackert bundet band. Kompositionen och stilkänslan är viktiga när du binder en bok; Bandets rygg och klädsel bör harmoniera, men det är också viktigt att de passar ihop med bokens innehåll. Välj gärna en bok som du känner extra mycket för. Om du redan kan binda ett klotband kan du istället arbeta med t ex pappers- eller skinnband.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 4-8 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning. Kursen hålls på svenska men kursledaren är också engelsktalande.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Materialkostnad på ca 250:- tillkommer. Du tar själv med dig de böcker du vill arbeta med.

Kursledare

David Morland, BA Hons. konstnär och designer, utbildad i England på Londons främsta konstskolor.

Kursledare

David Morland

David Morland är en omtyckt lärare hos Folkuniversitetet och har undervisat i våra lokaler i Jakobsberg sedan 1987.

Han är konstnär och utbildad på bland annat Camberwell School of Art (3 år), och Central School of Art and Design i London (3 år)

David undervisar såväl på svenska som på engelska i både klassiska måleritekniker, bokbindning, teckning och färglära. Han har även en bakgrund som grafiker.

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
02 feb 2022 - 27 apr 2022
On 09:30 - 11:45
Tillfällen
10
Plats
Sångvägen 10, 17736 Järfälla
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1117187
Pris
3075 kr