Lär dig svetsa - enkla grunder i svets

Plats Finspång

Vi träffas i en fullt utrustad verkstad för metall- och svetsarbeten. Vi lär oss enkla grunder för pinnsvets, tigsvets, magsvets och gassvets. I kursen ingår också att löda. Kursen ges av Folkuniversitetet i Finspång.

Boka kursen nu

Mål

Du kan efter kursen (beroende på din egen förmåga) hantera en svets för svetsning av enklare föremål. Du känner till vilka material du kan sammanfoga och vilken svets du använder för att lyckas bäst.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Om du råkar ha förkunskaper, går det bra att fördjupa dig i en specifik svetsmetod. Undervisning sker både gemensamt och individuellt. OBS! Vi har en åldersgräns från 16 år.

Upplägg

Vi träffas på måndagar under fem veckor och startar med grundegenskaper för de olika svetsarna pinn-, maglödning och gassvets. Du väljer sedan själv vilken teknik du önskar fördjupa dig i. Kursen bedrivs på hobbynivå och ger dig möjlighet att lära känna svetsteknikens möjligheter. Du kan träna på att förbättra dina kunskaper rent generellt eller skapa ett föremål.
Alla deltagare får eget bås med egen svets att arbeta vid.

Produkter

Det finns utrymme för att skapa föremål utifrån egna idéer i mindre skala. Kursledaren ger dig gärna förslag om du vill.
Vänligen observera att inga större och avancerade projekt hinns med denna kurs. Ledaren förbehåller sig rätten att avgöra vad som är görligt.

Kursmaterial

Grundmaterial ingår i kursavgiften och består av skrotbitar. Det finns även nytt material att köpa på plats, kostnad tillkommer då. Om du har egna skrotfynd som du vill arbeta med kan du ta med dessa till andra kurstillfället. Du kan även laga egna föremål under kursen. Det är viktigt att du stämmer av med ledaren innan du tar med dig egna saker.

Bra att veta

Skyddskläder krävs; Sådana finns att låna i varierande storlekar, både overall och skor. Skor för utlåning finns i storlekarna 38 - 44. Önskar du ta med egna skyddskläder, tänk på att de måste vara gjorda av bomull och skorna måste ha stålhätta för att du ska få vistas i lokalen. Ta med egna skyddsglasögon, penna, måttband/tumstock.

Vi träffas kl 17.45 vid stora ingången och går sedan gemensamt till lokalerna.

Vi samarbetar med Curt Nicolin Gymnasiet.

Kursledare

Filip Andrén

Jag har en utbildning och bakgrund inom rörsvetsning och konstruktion. Efter en del svetsande tog jag en kandidatexamen som ingenjör samt några enskilda kurser inom maskinteknik. Utbildning och kunskap är något jag tycker är roligt och utvecklande och försöker ständigt lära mig mer.

Målet för mig är att försöka skräddarsy undervisningen för varje enskild deltagare. Även om vi är en grupp så har alla olika behov och lär på olika sätt. Det är en av de roligaste utmaningarna som lärare, som jag personligen uppskattar.

En sak som man lätt glömmer är att man som lärare ofta lär sig lika mycket som deltagaren. Alla har något att tillföra, en enkel fråga kan leda till en intressant diskussion samt utbyte av kunskap och erfarenhet. Kunskap väger inget, hur mycket man än samlar på sig.

Filip Andrén

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
07 nov 2022 - 05 dec 2022
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
5
Plats
Finnvedsvägen 4, 61230 Finspång
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1137694
Pris
2500 kr