Målgrupp
Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.
Mål
Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.
Innehåll
Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.
Undervisningsform
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.
Litteratur/material
Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 80:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.
Utvecklingsmöjligheter
Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.
Kursledare
Elsa Wallander
– Jag tycker det är roligt att undervisa och se deltagarna utvecklas.
Mitt namn är Elsa Johanna Wallander. Jag är konstnär och jag har lång erfarenhet av att hålla kurser i Keramik. Jag utbildade mig till keramiker på Formakademin i Lidköping.
Utöver keramik undervisar jag även i luffarslöjd. Där skapar vi allt från brödnaggar, smycken, takkronor, trädgårdskonst ja allt är möjligt med lite ståltråd.
Jag arbetar också med tovning, att återanvända en gammal tröja till ett par vantar eller något annat är ett roligt sätt återanvända material.
Jag tycker det är roligt att undervisa och se deltagarna utvecklas.
Jag ser fram emot att möta dig och hoppas att vi en trevlig tid tillsammans.
Vi ses!

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan