Förkunskaper
Både nybörjare och fortsättare är välkomna.
Innehåll
Vi provar på olika keramiska tekniker som till exempel kavling, drejning och tumning. Vi gör sen mönster och dekorerar våra färdiga alster med engober. Dina alster kommer att vara klara för avhämtning ca två veckor efter kursens slut då de måste brännas och glaseras av kursledaren i efterhand.
Material
Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria.
OBS! Allt material ingår i kurspriset.
Undervisningsform/kursupplägg
Undervisningen sker under gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av 4-7 barn.
Lokal
Keramikverkstaden är en luftig lokal med härlig atmosfär och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av unika glasyrer och engober. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra tre stora keramikugnar.
Kursledare
Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.
Praktisk information
Fota gärna era barns alster/be barnen fota sina egna under arbetsprocessen så blir det lättare att lokalisera dem vid upphämtning. En förälder kan med fördel följa med och hämta färdiga alster då de kan se lite annorlunda ut efter glaseringen. Barnens alster sparas två månader efter glaseringen, så var noga med att titta era inkorgar under perioden.
Kursledare
Stefanie Gripenberg
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm