Keramik - tisdag kväll

Plats Norrköping

Arbeta med lera och forma ditt egna hantverk i vår fina keramikverkstad. Under vägledning av vår erfarna kursledare jobbar du utifrån din egen nivå, utforskar keramikens tekniker och får samtidigt utlopp för din kreativitet

Boka reservplats

Förkunskaper


Keramikkursen passar både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Innehåll


Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, kulturer och varandra. Du lär dig hur leran ska bearbetas och olika dekortekniker:
  • tumning
  • ringling
  • kavling
  • drejning
  • glasering

Undervisningsform/Kursupplägg


Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 8-12 deltagare.

Material


Vi arbetar med stengodslera vars fördel är att det brända godset är mycket slitstarkt och glasyrerna är blyfria. En materialkostnad tillkommer och faktureras efter kursens slut.

Utvecklingsmöjligheter


Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

OBS! Nytt för denna termin är man får gå endast en kurs per person så att flera kan deltaga på våra kurser.

Kursledare

Lena Persson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
21 apr 2020 - 19 maj 2020
Ti 17:30 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Slottsgatan 157, 60214 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1046112
Fåtal platser kvar
Pris
1325 kr