Keramik alla tekniker sommarkurs intensiv

Plats Kristianstad

Välkommen till vår keramikverkstad i Kristianstad och denna intensivkurs där du arbetar utifrån din egen nivå och i din egen takt under ledning av vår erfarna kursledare med tekniker som kavling, ringling, skulptur och drejning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar keramikkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Innehåll

På keramikkursen får du lära dig tumning, ringling, kavling, drejning samt skulptering. Du lär dig hur leran ska bearbetas och olika dekortekniker samt hur man glaserar. Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder och kulturer, från aktuella utställningar och från varandra.

Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 7-9 deltagare. Ett glaseringstillfälle ingår några veckor efter kursens slut. Då alla alster måste torkas och brännas innan glasering kan göras, så förläggs tid för det efter kursens gång. Dag och tid bestäms med gruppen.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 55 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Linda Herrlin

"Lera är ett fantastiskt material som ni kan skapa så många olika saker med och hitta ert eget personliga uttryck. Det ska bli roligt att träffa er!"

Linda är utbildad i Keramikkonst på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Nu bor hon i Färlöv och driver egen keramikverkstad i gamla Gumlösa småskola, där arbetar hon med både bruksgods och skulpturala föremål till utställningar.

De senaste åren har hon också arbetat som guide och med workshops på Wanåskonst och Hässleholm Kulturhus.

Linda Herrlin

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
06 jul 2020
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
To 10:00 - 16:00
Fr 10:00 - 16:00
Tillfällen
6
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
39
Kurs-ID
1047490
Pris
3095 kr