Betonggjutning

Plats Strängnäs

Betong är ett roligt och spännande material att skapa med.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi lär oss mer om materialet betong och hur man gjuter i färdiga formar och vi pratar om hur man bygger egna formar av saker man ofta har hemma.
Målsättningen med kursen är att du som kursdeltagare ska bli så pass bekant med materialet att du kan fortsätta ditt skapande hemma. I kursen fokuserar vi på att skapa ett litet fat, skål eller skulptur.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Visst material ingår; finbetong, armeringsnät, tråd, fäst och fogmassa samt frigolit släppmedel till betongen - till ett cirka pris av 200kr. Medtag egna förpackningar och formar om du önskar göra något speciellt. Börja gärna med det du har hemma, så som mjölpaket, fat, hinkar/burkar, Medtag gärna hink, spade/murarslev, ett par plasthandskar samt andningsskydd.

Kursledare

Nils Bertil Malmberg har utbildat sig på Konstfackskolan i Stockholm och på Akademin i Helsingfors. Han har lång erfarenhet som skulptör, porträtt skulptering, offentlig gestaltning mm. Han arbetar i trä, sten, betong, lera och i de flesta metaller mm. Nils Bertil har lång erfarenhet som skulpturlärare på olika skolor och att hålla i kurser. Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Nils Bertil Malmberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2020 - 13 sep 2020
Lö 10:00 - 15:15
Sö 10:00 - 15:15
Tillfällen
2
Plats
Sundbyvägen 18, 64551
Visa på karta
Studietimmar
13
Kurs-ID
1039872
Pris
1475 kr