Gå på auktionsvisning

Plats Stockholm

Vi går tillsammans med kursledaren och kunniga ciceronen Ulrica Häller och tittar på utbudet och vad man kan hitta på en auktion , med huvudbetoning på äldre möbler. Vi besöker ett av de större auktionshusen i Stockholms city och Stockholms Frihamn.

Boka nu

Vi går tillsammans med kursledaren och kunniga ciceronen Ulrica Häller och tittar på utbudet och vad man kan hitta på auktion, med huvudbetoning på äldre möbler. Vi besöker ett av de större auktionshusen i Stockholms city och Stockholms Frihamn.

Det är spännande och lärorikt att se, vända vrida, och öka sina kunskaper i möte med föremål och på auktionsvisningar har man ju möjlighet att få komma föremålen riktigt nära. För att tillgodogöra sig auktionsvisningen är viss kunskap om stilhistoria önskvärd. Beräknad tid 3 x 45 min och mötestid 15 min innan visning.  Mötesplats meddelas av kursledaren inför respektive kurstillfälle.

Målgrupp

För dig som är intresserad av auktioner och antikviteter. Men även för dig som fyndar på loppis och secondhand, arbetar med yrken där kunskap om äldre föremål är relevant t.ex. hantverkare, inredare, möbeltapetserare, stylister, film- och reklamskapare.

Mål

Lära sig att kunna bestämma en stil, epok, material och metod på en möbel eller ett konsthantverksföremål, träna sig att upptäcka eventuella restaureringar och ändringar.

Innehåll

Vi undersöker och närstuderar föremål, upptäcker detaljer, ökar känslan och kunskapsbredden inom stilhistoria, materialval, teknik och metod. Antalet deltagare begränsat till 8 personer per tillfälle, för att alla skall ges utrymmet att vara aktiva. Bokning senast en vecka innan kursstart. Mötesplats meddelas av kursledaren inför respektive kurstillfälle 

Kurslitteratur

Kursledaren tipsar om följande böcker: De svenska Antikviteternas Historia, Märta Holkers, Bonnier Fakta, 2007 och referensverk som Mästarnas Möbler, Torsten Sylvén.

Kursledare

Ulrica Häller

Ulrica Häller, konsthistoriker och fil.kand. i kultur & kommunikation, är en uppskattad föreläsare inom konst- möbel-, stil- och kulturhistoria, med över 20 års erfarenhet som museilärare vid Kungliga Slotten och Antikskolan vid Stockholms Auktionsverk.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 dec 2023 - 11 dec 2023
Måndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
mån 11 dec 2023 kl 11:00-13:15
Studietimmar
3
Kurs-ID
108847
Pris
300 kr