Illustrationstekniker, Distans

Plats Göteborg

Vill du arbeta med illustration i framtiden? Då är det här kursen för dig! Du gör konkreta övningar och lär dig olika illustrationstekniker.

Boka kursen nu

Målgrupp

Att illustrera är att med hjälp av pennan, penseln, datorn beskriva information. Det kan handla om bilderboksillustration, ett omslag till en roman, en bild till en artikel, en beskrivning till en manual eller en affisch till ett event. I den här kursen jobbar vi med 6 olika fiktiva illustrationsuppdrag och vi går igenom olika tekniker som en illustratör kan jobba med. Målet är att skapa en portfolio som gör att du, om du vill, kan söka vidare till en högre utbildning eller varför inte, söka jobb som illustratör?

Mål

Att förstå hur man kan ta sig an ett illustrationsuppdrag och få verktyg för att genomföra det.

Innehåll

Kursen är på sex veckor, helt på distans och all kommunikation med såväl lärare som övriga deltagare sker på nätet. Material, uppgifter och forum för kontakt hittar du i Folkuniversitetets kursplattform. Uppgifterna går att genomföra analogt, dvs inget datorprogram krävs. Vill man får man såklart använda även digitala ritprogram.

Arbetssätt

Kursen är på sex veckor, helt på distans och all kommunikation med såväl lärare som övriga deltagare sker på nätet. Material, uppgifter och forum för kontakt hittar du i Folkuniversitetets kursplattform.

Litteratur/material

Vid kursstart tillhandahåller läraren en materiallista med material som behöver införskaffas under kursens gång. Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen.

Övrig info

Kursen är helt på distans, men vi måste sätta ett startdatum på kursen (dvs. när det är möjligt för er att logga in) du loggar in och gör kursen när du själv har tid och möjlighet.
Som deltagare får du ett mail med instruktioner och kursnyckel skickat till dig ca en vecka innan kursstart. Sedan har du tillgång till kursen en månad efter kursen slutat.

Kursbild

Illustartion Cecilia Pettersson

Kompletterande prisinfo


Priset är inkl. moms.

Kursledare

Cecilia Pettersson

Cecilia Pettersson har gått på HDK designprogrammet, magister 2009. – Sedan min examen arbetar jag förutom som lärare på Art College som frilansande formgivare inom de områden jag undervisar. Jag jobbar gränsöverskridande mellan olika designdicipliner med framförallt teckning som verktyg.

Varför är det roligt att arbeta på Art College?

Det är så utmanande att möta studenten och se hens behov. Att försöka hjälpa varje individ till personlig utveckling och vidare mot nya utmaningar: högre utbildningar eller nytt jobb!

Vad vill du förmedla till eleverna i just ditt ämnesområde?

Metoder, kunskap och inspiration!

Cecilia Pettersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
17 okt 2022
Må -
Tillfällen
6
Studietimmar
18
Kurs-ID
1143492
Pris
2475 kr