Designa mönsterkollektioner, Distans

Plats Distans

Vill du ta ditt mönstrande till nästa nivå, och rita en egen mönster kollektion? Då är det här kursen för dig!

Boka nu

Du lär dig tänket och metoderna kring kollektion vid (4) olika kurstillfällen i workshop-format. I kursen ingår övningar och genomförande av en egen kollektion utifrån en egen idé.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som kan rita rapporterade mönster och har gått grundkurser i mönsterformgivning och nu vill fördjupa dina kunskaper kring designprocess och marknad.

Mål

Att förstå och kunna skapa egna mönster.

Innehåll

Vi jobbar med olika delar av designprocessen och kollektionstänk i korta övningsprojekt projekt under kursen för att sedan avsluta med att rita en egen mönsterkollektion. Man väljer själv om man vill jobba för hand eller i något dataprogram när man gör uppgifterna. Fokuset ligger på mönstren.

Arbetssätt

Kursen är på fyra veckor, helt på distans och all kommunikation med såväl lärare som övriga deltagare sker på nätet. Material, uppgifter och forum för kontakt hittar du i Folkuniversitetets kursplattform.

Litteratur/material

Vid kursstart tillhandahåller läraren en materiallista med material som behöver införskaffas under kursens gång. Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen.

Övrig info

Kursen är helt på distans, men vi måste sätta ett startdatum på kursen (dvs. när det är möjligt för er att logga in) du loggar in och gör kursen när du själv har tid och möjlighet.
Som deltagare får du ett mail med instruktioner och kursnyckel skickat till dig ca en vecka innan kursstart. Sedan har man tillgång till kursen en månad efter kursen slutat.

Utvecklingsmöjligheter

steg två (mönster i Photoshop) gör ditt mönster färdigt för print on demand, tre (mönster i Illustrator) rita mönster direkt i datorn i vektorgrafik. Eller en kurs i illustration.

Kompletterande prisinfo


Priset är inkl. moms.

Kursledare

Cecilia Pettersson

Cecilia Pettersson har en master examen i Design från HDK-Valand (2009)

Sedan min examen arbetar jag förutom som lärare på Art College som frilansande formgivare inom de områden jag undervisar, och är specialiserad på mönsterformgivning. Jag rör mig gränsöverskridande mellan olika designdiscipliner med framförallt teckning som verktyg. Bland mina kunder finns IKEA, Bonniers, Anthropologie och Boråstapeter.

Varför är det roligt att arbeta på Art College?

Det är så spännande att möta studenten och se dens behov. Att försöka hjälpa varje individ till personlig utveckling och vidare mot nya utmaningar: högre utbildningar eller bara nya kunskaper. Jag möter så otroligt mycket människor som är på olika platser i sitt liv, som vill vidare till olika saker. Någon vill lära sig en metod, en annan vill förändra hela sitt liv. Att få vara där, mitt i suget efter kunskap, stimulerar mig. Jag tycker om att dela med mig, men som lärare är det nästan så att man får mer. Att få se någon hitta nåt nytt hos sig själv, se den blomma ut. Det är fantastiskt och ger mig så mycket.  

Vad vill du förmedla till eleverna i just ditt ämnesområde?

Metoder, kunskap och inspiration!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 okt 2023 - 30 okt 2023
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 30 okt 2023 kl -
Studietimmar
12
Kurs-ID
302907
Pris
2475 kr