Mönsterformgivning, Distans

Plats Distans

Vill du lära dig att rita mönster? Då är det här kursen för dig! Du lär dig olika metoder genom sex olika kurstillfällen i workshop-format. Du gör konkreta övningar och skapar egna mönster.

Boka nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att göra en mönsterrapport för till exempel textil eller tapet. Mönster är idag ett viktigt redskap för formgivare inom både inredning, produktdesign och grafiskdesign.

Mål

Att förstå och kunna skapa egna mönster.

Innehåll

Vi jobbar med fyra korta projekt under kursen för att få förståelse för metoden och tekniken kring att skapa mönster. Du lär dig göra mer avancerade mönster, all-over mönster och ytmönster. Du får även tips om hur du kan producera dina egna produkter. Kursen har fokus på att färdigställa ett mönster.

Arbetssätt

Kursen är på sex veckor, helt på distans och all kommunikation med såväl lärare som övriga deltagare sker på nätet. Material, uppgifter och forum för kontakt hittar du i Folkuniversitetets kursplattform.

Litteratur/material

Vid kursstart tillhandahåller läraren en materiallista med material som behöver införskaffas under kursens gång. Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen.

Övrig info

Kursen är helt på distans, men vi måste sätta ett startdatum på kursen (dvs. när det är möjligt för er att logga in) du loggar in och gör kursen när du själv har tid och möjlighet.
Som deltagare får du ett mail med instruktioner och kursnyckel skickat till dig ca en vecka innan kursstart. Sedan har du tillgång till kursen en månad efter kursen slutat.

Utvecklingsmöjligheter

Steg två (mönster i Photoshop) gör ditt mönster färdigt för print on demand, tre (mönster i Illustrator) rita mönster direkt i datorn i vektorgrafik.

Kompletterande prisinfo


Priset är inkl. moms.

Kursledare

Cecilia Pettersson

Cecilia Pettersson har en master examen i Design från HDK-Valand (2009)

Sedan min examen arbetar jag förutom som lärare på Art College som frilansande formgivare inom de områden jag undervisar, och är specialiserad på mönsterformgivning. Jag rör mig gränsöverskridande mellan olika designdiscipliner med framförallt teckning som verktyg. Bland mina kunder finns IKEA, Bonniers, Anthropologie och Boråstapeter.

Varför är det roligt att arbeta på Art College?

Det är så spännande att möta studenten och se dens behov. Att försöka hjälpa varje individ till personlig utveckling och vidare mot nya utmaningar: högre utbildningar eller bara nya kunskaper. Jag möter så otroligt mycket människor som är på olika platser i sitt liv, som vill vidare till olika saker. Någon vill lära sig en metod, en annan vill förändra hela sitt liv. Att få vara där, mitt i suget efter kunskap, stimulerar mig. Jag tycker om att dela med mig, men som lärare är det nästan så att man får mer. Att få se någon hitta nåt nytt hos sig själv, se den blomma ut. Det är fantastiskt och ger mig så mycket.  

Vad vill du förmedla till eleverna i just ditt ämnesområde?

Metoder, kunskap och inspiration!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 dec 2023 - 11 dec 2023
Måndag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
mån 11 dec 2023 kl -
Studietimmar
18
Kurs-ID
302905
Pris
2475 kr