Diplomerad Grafisk Designer

Plats Stockholm

Om du vill få de mest effektiva verktygen och utveckla din kompetens inom grafisk design – då är denna diplomutbildning en utmärkt grund. Du lär dig på plats i Stockholm, en dag per vecka.

Boka kursen nu

Just nu 25 procents kursrabatt till och med 31 maj. (Gäller endast nybokningar och kan ej kombineras med andra erbjudanden).

Arbetar du som kommunikatör, administratör eller liknande och behöver en grafisk inriktning och kompetens i ditt arbete, eller vill du pröva på för att se om grafisk design är något för dig? Då är vi rätt val för dig!

Målgrupp

Utbildningen vänder sig främst till dig som är intresserad men ännu inte har så stor erfarenhet av grafisk design. Om du redan har ett annat arbete kan mer kunskap på området öppna för nya karriärmöjligheter. Även egenföretagare har fördel av att kunna mer om grafisk design för att underlätta den egna verksamheten.

Detta är en utbildning för dig som vill bli säkrare i att skapa en genomtänkt design på egen hand. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Med designprocessen som grund integrerar vi olika delar av designmetodiken: digitala verktyg, skissteknik, bild, typografi, layout, budskap och målgruppsanpassning.

Mål

Fokus för denna diplomutbildning är att ge dig verktyg för visuell kommunikation, perception och grafisk design. Du lär dig inte bara verktygen i Adobe-programmen utan också så mycket mer vad gäller tillämpningen. Detta gör att du själv kan bygga upp enklare grafiska produkter och trycksaker – från idéstadium till färdig produkt. Du skapar din portfolio under din termin hos oss och du hinner långt på kort tid.

Undervisningsform

Utbildningen består av föreläsningar, övningar och uppgifter. Våra lärare har mångårig yrkeserfarenhet inom sina specialiteter yrkeserfarenhet grafisk design, kommunikation och trycksaksproduktion. Detta gör att du får ta del av en stor kunskap inom respektive område. All undervisning är lärarledd vilket gör att du utvecklats snabbt i en mindre grupp.

Förkunskaper

Du behöver ha datavana.

Innehåll

Utbildningen speglar både djup och bredd inom grafisk design och tar upp praktisk och teoretisk design, färg och form, bilduttryck, typografi, layout samt digitala verktyg. Du lär dig också om hur seendet fungerar och om skissteknik. Det gör att du med hjälp av datorprogrammen kan skapa bra grafiska lösningar på ett effektivt sätt. Exempel på uppgifter: Logotyp, trycksaksdesign och storformat som till exempel affisch.

Under kursen lär du dig relevanta grunder i programmen InDesign, Illustrator, Photoshop och Acrobat. Du kommer också att få arbeta hands-on med uppgifter från start till mål - från att utforma en idé eller skiss till att omsätta den till verklighet i Adobe Creative Cloud-programmen.

Kurspassen är inriktade antingen på grafisk design eller på att använda IT-programmen.
Max 12 deltagare i gruppen.

Mac/PC

För dig som är PC-användare: IT-delen av denna kurs ges i datasal med stationära Mac-datorer, men om du vill kan du ta med egen PC laptop.Det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut i Mac och PC, däremot finns ju olika kortkommandon och liknande.

Gratis tillgång till Adobe Creative Cloud under studietiden

Under den tid utbildningen pågår och två veckor efter dess slut har du kostnadsfri tillgång till Adobe Creative Cloud - dels på datorerna på plats men du har även rätt att installera programmen på en dator hemma, så att du kan repetera eller arbeta med uppgifter hemma.

Tider

Utbildningen går en heldag i veckan, Totalt 12 kurstillfällen klockan 9-16. Vi rekommenderar att du avsätter några timmar per vecka för hemarbete (uppskattningsvis fem timmar). Höstlov 3/11.

Diplomering

Det krävs 75 procent närvaro samt att utbildningens slutuppgift (som du delvis arbetar med under lektionstid) fullgjorts för att kunna få ut ett diplom efter utbildningens slut.

Kursledare

Kursen leds av yrkesverksamma personer från branschen, bland annat Thomas Dättermark, IT-konsult och -utbildare och sedan flera år en uppskattad kursledare på Folkuniversitetet.

Frågor?

Kontakta gärna kursansvariga ulrika.engerstam@folkuniversitetet.se

Citat om Thomas Dättermark, utbildare i Adobe-program

”Thomas lär ut på ett tydligt sätt!”
”Thomas är grymt bra! Går igenom ordentligt och mycket pedagogiskt.”
”Kan mycket, hjälpsam.

Kursledare

Thomas Dättermark

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2022 - 15 dec 2022
To 09:00 - 16:00
Tillfällen
12
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
96
Kurs-ID
1135557
Pris
Ordinarie pris:
20775kr
Med rabatt:
15581 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.