Diplomerad grafisk designer

Plats Kalmar

Om du vill få de mest effektiva verktygen och utveckla din kompetens inom grafisk design – då är denna diplomutbildning en utmärkt grund. Observera att kursen ges i Växjö!

Boka kursen nu

Målgrupp

Arbetar du som kommunikatör, administratör eller liknande och behöver en grafisk inriktning och kompetens i ditt arbete, eller vill du pröva och se ifall grafisk design är något för dig? Då är den här kursen rätt val för dig!

Utbildningen vänder sig främst till dig som är intresserad men ännu inte har så stor erfarenhet av grafisk design. Om du redan har ett annat arbete kan mer kunskap inom området öppna för nya karriärsmöjligheter. Som egenföretagare är det även en stor fördel att kunna mer om grafisk design för att underlätta den egna verksamheten.

Detta är en utbildning för dig som vill bli säkrare i att skapa en genomtänkt design på egen hand. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Med designprocessen som grund integrerar vi olika delar av designmetodiken: digitala verktyg, skissteknik, bild, typografi, layout, budskap och målgruppsanpassning.

Mål

Fokus för denna diplomutbildning är att ge dig verktyg för visuell kommunikation, perception och grafisk design. Du lär dig inte bara verktygen i Adobe-programmen utan också mycket mer vad gäller tillämpningen. Detta gör att du själv kan bygga upp enklare grafiska produkter och trycksaker - från idéstadium till färdig produkt. Du skapar din portfolio under din termin hos oss och du hinner långt på kort tid.

Undervisningsform

Utbildningen består av föreläsningar, övningar och uppgifter i flera olika delkurser.

Vår lärare har en akademisk utbildning inom sitt fackområde och en mångårig yrkeserfarenhet inom grafisk design, kommunikation och trycksaksproduktion. Detta göra att hon kan delge sin kunskap inom respektive område. All undervisning är lärarledd vilket gör att du utvecklas snabbt i en mindre grupp med max 15 deltagare.

Innehåll

Utbildningen är skräddarsydd och speglar både djup och bredd inom grafisk deisgn med delkurser i praktisk och teoretisk design, färg och form, bilduttryck, typografi, layout, designmetodik, materialkunskap, samt digitala verktyg.

Du lär dig också om hur seendet fungerar och om skissteknik. Det gör att du med hjälp av datorprogrammen kan skapa bra grafiska lösningar på ett effektivt sätt.

Exempel på uppgifter:
  • Logotyper
  • Trycksaksdesign
  • Storformat, exempelvis affisch


OBS! Kursen hålls på Folkuniversitetet i Växjö!

Emelie Klasson

Emelie Klasson är digital designer och marknadsförare och har mångårig erfarenhet in-house, på byrå samt frilans.

Hon har både en teknisk och grafisk utbildning i grunden för en bred bas med kunskap för hela processen. Emelie har vid sidan av arbetet inom design och marknadsföring även hållit i kvällskurser på Folkuniversitet i närmare 8 år och väglett deltagare i deras kreativa utveckling. 

Emelie Klasson

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
16 feb 2020 - 03 maj 2020
Sö 09:00 - 16:15
Tillfällen
12
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
96
Kurs-ID
1043366
Pris
19900 kr