Florist - bukettworkshop

Plats Växjö

Längtar du efter att få vara kreativ och vill lära dig konsten att binda vackra buketter? Har du en önskan om att lära dig mer om färg och form och det floristiska hantverket? Då är du varmt välkommen att söka vår bukettworkshop i Växjö och låta dig inspireras i blommornas värld!

Boka nu

Kursinnehåll

Bind vackra blomsterbuketter med spiralteknik! Vi lär oss en av de mest användbara teknikerna inom floristyrket. Låt fantasin flöda och fördjupa dig i färg och form, utveckla din känsla för komposition, och lär dig hur du skapar balans i en bukett. Du får praktiska tips för att kunna skapa vackra och hållbara buketter med säsongens blommor, samt lär dig snitta och varuhantera blommorna som yrkesvana florister. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Kursupplägg

Kursledaren håller en inledande teoretisk genomgång, och sedan skapar du din egen bukett under handledning. Din bukett tar du självklart med dig hem efter kursen. Det kommer finnas paus för fika. 

Mål

Målet med kursen är att du ska få pröva på att skapa med levande material och få en inblick i floristyrket. Efter workshopen ska du ha fått kunskap om bland annat:

  • Bukettbindning och en av dess stilar och utföranden
  • Hur du väljer ut växter som komplimenterar och förhöjer varandra
  • Hur man skapar balans och harmoni i en bukett
  • Snittning och varuhantering
  • Miljömedvetenhet och hållbarhet

Material

Allt material ingår i kursavgiften och blommorna tar du med dig hem efter kursen. På plats finns även verktyg att låna. Ta gärna med oömma kläder. 

Kursledare

Anne-Lie Mehlin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 sep 2024 - 26 sep 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 26 sep 2024 kl 17:15-20:15
Studietimmar
4
Kurs-ID
408115
Pris
695 kr