Att skriva skräck, sci-fi & fantasy fördjupning

Plats Stockholm

Skrivarkursens tyngdpunkt ligger på att skriva science-fiction, fantasy och skräck i längre novell eller romanform, men besläktade genrer som steam-punk, alternativ historia och magisk realism är välkomna.

Välkommen med din ansökan!

Kämpar du med en Stephen King-tjock skräckhistoria eller ett mäktigt fantasy-epos och känner att det går lite trögt? Vill du lära dig att lägga upp en större historia och känner att det kan vara nyttigt att bolla dina idéer med andra likasinnade. Välkommen till Skrivarakademins fördjupningskurs i att skriva fantasy, science-fiction och skräck!

Förkunskaper

Lämplig för dig som tidigare har gått vår grundkurs eller någon liknande kurs på annat håll. För att få nytta av kursen bör du ha en klar idé om vad du vill skriva om i ditt stora verk. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen och bifogar ett textprov på 2-5 A4-sidor. Målsättningen är att deltagarna efter kursen ska ha kommit en god bit på vägen till ett publiceringsbart manus.

Kursupplägg

Varannan sammankomst kommer att ägnas åt föredrag, diskussioner och mindre grupparbeten. Ämnen som behandlas kommer att vara science-fiction, fantasy och skräck-litteraturens stilgrepp och de svårigheter författare möter i just dessa genres. Stor tonvikt kommer att läggas på dispositionen av ett verk och planeringen av arbetet med det. Det gäller att komma igång. En stor del av tiden ägnas åt att diskutera och utveckla elevernas egna projekt. Utgångspunkten för alla diskussioner är att se textens eller projektets utvecklingsmöjlighet.Kursen genomförs endast på svenska.Kursen går jämna veckor, kursdatum: 3/9, 17/9, 1/10, 15/10, 29/10, 12/11, 26/11 och 10/12.


Angående Covid -19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och en barnbok. Han berättar gärna otäcka historier i nutid, men är även intresserad av alternativhistoria och framtida teknik. Anders skriver även för spel, tv och teater. Han är utgiven på franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk Fantastik. Anders arbetar just nu på flera olika projekt med Svensk Filmindustri. Hans nästa roman heter ”Krig! Barn!” och släpps julen 2019.

Anders Fager

Anders Fager undervisar på kurserna Att skriva skräck, sci-fi och fantasy och Att skriva för ljud.

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och en barnbok. Han berättar gärna otäcka historier i nutid, men är även intresserad av alternativhistoria och framtida teknik. Anders skriver även för spel, tv och teater. Han är utgiven på franska, italienska och engelska. Anders arbetar just nu på flera olika projekt med Svensk Filmindustri. Hans nästa roman heter ”Krig! Barn!” och släpps julen 2019.

Boel Berman, Johannes Pinter, Frida Andersson Johansson, Mikael Strömberg, Emmelie Pettersén Uggla, Lisa Förare Winbladh, Madeliene Bäck och Karl Modig är alla författare som har gått Anders kurser. Liksom skrivarkollektivet Fruktan som konstituerades hos oss.

"Jag vill ge mina elever förmågan att arbeta med den disciplin som krävs för att skriva en hel bok. Helst om något annat än onda föräldrar eller alkoholiserade poliser. Vill ge inspirerande, konstruktiv kritik och utrota den onödigt långa meningen."

Anders Fager

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 sep 2020 - 10 dec 2020
To 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1073494
Pris
5025 kr