Författarskolan - sommarkurs

Plats Stockholm

Har du en idé till en roman? Eller skriver du kanske på en novellsamling? Vill du ha hjälp med att färdigställa din diktsamling?

Förkunskaper

För att ha utbyte av kursen bör du ha påbörjat och kommit en bit in i ett manus. Roman, novellsamling eller diktsamling. Du bör ha gått en eller flera mer grundläggande skrivarkurser eller på egen hand skaffat dig kunskaper om de berättartekniska greppen. Det är viktigt att du har en tydlig idé om vad du vill skriva om redan från början. Du ansöker med en motivering till varför du vill gå kursen och måste bifoga arbetsprover (2-5 A4- sidor) med din ansökan.

Upplägg och innehåll

Måndag och tisdag ägnar vi oss att diskutera och analysera texterna, dessa samtal varvas med miniföreläsningar, vilka det blir bestäms av de frågeställningar som kommer upp under samtalets gång. Onsdag är ägnad åt föreläsningar och work-shops och på onsdag lämnar du in en andra omgång texter. Torsdag samtalar vi om de texter ni lämnade in på onsdagen, (så reservera onsdagskvällen för textläsning). Fredag förmiddag, resterande texter och föreläsningar och avslutar med en utvärdering och ett samtal om hur ni går vidare.

Om Covid-19
Vi följer de rekommendationer och instruktioner som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen i samhället. Det innebär att vi planerar att genomföra kursen fysiskt i klassrum men undervisningen kan komma att flyttas över på distans ifall det rådande läget gällande Coronavirusets spridning kräver det. Ordinarie avbokningsregler gäller och om kursen är påbörjad men övergår till distans under kursens gång sker ingen återbetalning av kursavgift.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner och nu senast Glöm inte kannibalerna, 2008. Arbetar även med manusbearbetning.

Kursfakta

Max 6 deltagare.

Erik Grundström

Erik Grundström är verksam på alla tre utbildningarna samt ett femtontal kurser, däribland Författarskolan och Att skriva roman och novell.

Erik Grundström debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Han har sedan dess utgivit tre romaner, en novellsamling och pjäsen Strålande tid. 2008 kom hans senaste roman Glöm inte kannibalerna. Erik arbetar även med manusbearbetning och redaktörsläsningar. 

"Mitt credo om jag har något är: Att jag i dialog vill hjälpa eleven att se sin text och dess intention och fulla potential."

Erik Grundström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 jun 2020 - 26 jun 2020
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Fr 10:00 - 15:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1066492
Pris
4575 kr