Skriva skräck på sommarlovet, 15 -18 år

Plats Stockholm

Har du länge misstänkt att dina föräldrar är zombies och att mormor är en häxa som väntar på den dag du besöker henne ensam? Tycker du att verkligheten är i tråkigaste laget och älskar vampyrer, zombies och spöken?

Boka kursen nu

Förkunskaper
Inga, utom ett intresse för att skriva skräck.

Kursupplägg
Vi jobbar med övningar enskilt och i grupp, varvat med förseläsningar.
Kursen tar upp saker som:

  • Hur funkar det? Vad kan vara rimligt ens i en spökhistoria?
  • Hur skräms man?
  • Hur skriver man för att skrämmas?
  • Hur skriver jag en skrämmande historia?

    Kursen genomförs enbart på svenska.

Kursfakta
Ålder: 15 - 18 år.

Om Covid-19
Vi följer de rekommendationer och instruktioner som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen i samhället. Det innebär att vi planerar att genomföra kursen fysiskt i klassrum men undervisningen kan komma att flyttas över på distans ifall det rådande läget gällande Coronavirusets spridning kräver det. Ordinarie avbokningsregler gäller och om kursen är påbörjad men övergår till distans under kursens gång sker ingen återbetalning av kursavgift.

Kursledare

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker. Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik.Sommaren 2021 släpper Anders novellsamlingen ”Ingemar Fredmans Epistlar” och på nyåret 2022 debuterar han med två böcker på engelska.

Kursledare

Anders Fager

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker.

Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik. Sommaren 2021 släpper Anders novellsamlingen ”Ingemar Fredmans Epistlar” och på nyåret 2022 debuterar han med två böcker på engelska.

Anders Fager undervisar på kurserna Att skriva skräck, sci-fi och fantasy och Att skriva för ljud.

Anders Fager

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 jul 2021 - 09 jul 2021
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Fr 10:00 - 15:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1099581
Pris
4200 kr