Skriv bättre rapporter – så når du fram med dina texter

Plats Poppius

Hur får du din rapport mer tilltalande och attraktiv? På kursen får du ta del av konkreta tips och inte minst jobba praktiskt med att göra din rapport mer lättillgänglig – utan att bli mindre korrekt. Medtag egen dator.

Boka nu

Sista anmälningsdag 5/4

Innehåll

Har du upplevt att du har lagt ner mycket tid och kraft på en rapport för att du haft något viktigt att berätta? Men att målgruppen, de som borde tagit del av dina slutsatser, inte gjort det.

  • Under kursdagen får du bland annat ta del av följande punkter:
  • Identifiera och tydliggör ditt huvudbudskap.
  • Använd ett effektivt läsarstöd i form av så kallad metatext.
  • Skapa överskådlighet i din rapport genom innehållsrika rubriker, effektiva sammanfattningar, korrekta punktlistor och tydliga faktarutor.
  • Välj rätt perspektiv och ton.
  • Använd ett både korrekt och aktivt språk.

Förkunskaper

Kursen är en fortsättning på "Skriv bättre i jobbet". Den passar även dig som är van att skriva texter i jobbet, men är i behov av kompetensutveckling och vill lära dig hur man skriver rapporter och utredningar så att budskapet når rätt personer.

Förberedelser

Du behöver en bärbar dator och en egen rapport eller en rapport som du är väl bekant med. Tanken är att du ska få möjlighet att jobba med texten under dagen och praktisera dina nya kunskaper.

Lena Malmsten Bäverstam är examinerad språkkonsult i svenska från Stockholms universitet och utbildad journalist från Poppius. Hon har även en fil. kand. i arkeologi. Lena är en erfaren utbildare och har mångårig erfarenhet av klarspråksarbete på både myndigheter och företag. Hon arbetar också som skribent, redaktör och textgranskare.

Från kursutvärdering: ”Lena har varit en fantastiskt bra lärare. Tydlig, noggrann, pedagogisk och mycket uppmuntrande. Det uppskattar jag väldigt mycket.”

 

Anmälningsvillkor

Kursledare

Lena Malmsten Bäverstam

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 apr 2023 - 21 apr 2023
Fredag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
fre 21 apr 2023 kl 09:00-16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
101891
Pris
6500 kr