Rätt och fel om elförsörjningen i Sverige

Plats Uddevalla

El och hur det blivit i Sverige på senaste tiden med elpriser och elbrist är ett högaktuellt ämne. Vi välkomnar därför dig att försöka bena ut hur det förhåller sig - vad är rätt och fel om elförsörjningen i Sverige?

Boka nu

Här möter du Evert Agneholm, adjungerad professor inom elkraft på Högskolan Väst och Senior Principal Engineer på Protrol Engineering. Han kommer att berätta om Sveriges elförsörjning idag. Hur ser produktion och förbrukning ut egentligen? Vilka för- och nackdelar finns med olika elproduktionskällor?

Han kommer också att försöka bena ut varför vi har så höga elpriser i Sverige och Europa och vad du som elförbrukare kan göra för att påverka din situation på kort och lång sikt. Han kommer också försöka spana in i framtiden - vad ser han för tänkbara förändringar av elförbrukning och elproduktion i Sverige inom kort och på lite längre sikt? Förbered gärna frågor.

Föreläsningen anordnas av Folkuniversitetet Trollhättan, Högskolan Väst och Bohusläns museum. Fri entré gäller på samtliga föreläsningar. 

Möt Evert Agneholm, adjungerad professor inom elkraft, Högskolan Väst och Senior Principal Engineer på Protrol Engineering.

OBS! Begränsat antal platser, anmälan krävs.

Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.

Med reservation för ändringar.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 feb 2023 - 7 feb 2023
Tisdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tis 7 feb 2023 kl 17:00-18:00
Plats
Museigatan 1, 45150 UDDEVALLA
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
300634
Pris
0 kr