Kom igång med ChatGPT Distans Live

Plats Distans

Vill du hänga med i utvecklingen? Nu kan du få en snabbstart i hur ChatGPT fungerar och vilka möjligheter den ger. Du får information om hur du kommer igång och praktiska tips och råd för hur du kan använda ChatGPT

Boka nu

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha större kunskap om hur ChatGPT fungerar. Du ska kunna använda den och på ett smart sätt ställa frågor så att du får ut så mycket som möjligt av den.

Målgrupp

Den riktar sig både till dig som redan börjat använda ChatGPT och till dig som inte ännu börjat men som är nyfiken på de möjligheter och utmaningar som finns med den nya tekniken.

Innehåll

Kursen kommer att bestå av tre delmoment. 

Hur man kommer igång

Hur man kommer igång

•  Inloggning och konton
•  Information om ChatGPT 
•  Från historiskt perspektiv till kapprustning inom AI

Nya möjligheter med ChatGPT

•    Nya möjligheter med AI-assisterat stöd i kommunikationen
•    Ökad motivation med personlig rådgivare
•    Olika användningsområden 

Praktisk användning av ChatGPT

•    Prompt engineering – hur du ställer frågor 
•    Praktisk användning i olika situationer
•    Etik, upphovsrätten och framtiden
•    Framtidsdiskussion

Arbetssätt

Kompendium skrivet av kursledarna med mycket information och många exempel. 

Kursmaterial

Kompendium skrivet av kursledarna med mycket information och många exempel. 

Övrigt

Kursen ges via Zoom. Du erhåller en länk och kurskompendium innan kursstart.
Idag är det avgiftsfritt att använda ChatGPT men det finns även betallösningar för konto. Detta ingår inte i kursavgiften. 

Kursen hålls av Peter Zackariasson och Thomas Edwall, författare till boken ChatGPT för lärare: En handbok om AI i undervisningen.

 

Kursledare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Thomas Edwall

Thomas arbetar idag som högstadielärare på Torslandaskolan, årskurs 7-9. Han har arbetat som lärare på högstadiet och gymnasiet sedan 1994 och undervisar i historia, samhällskunskap, religionsvetenskap, geografi och svenska.

Thomas har alltid gillat att experimentera med att hitta sätt att använda ny teknik i undervisningen samt på fritiden. Sedan december 2022 har han lagt hundratals timmar på att experimentera med hur ChatGPT kan användas av både lärare och elever. 

Thomas Edwall är kursledare på Folkuniversitetet i Trollhättan

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 nov 2023 - 12 nov 2023
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 12 nov 2023 kl 10:00-16:00
Studietimmar
8
Kurs-ID
301773
Pris
825 kr