COVID-19 under graviditet: en klinisk studie

Plats Uppsala

En onlineföreläsning om hur COVID-19 påverkar graviditetsutfall och tidig barndom. COPE-studiens första forskningsresultat presenteras.

Boka kursen nu
COVID-19 under graviditet och i tidig barndom: en klinisk studie

En unik svensk forskningsstudie (COPE) påbörjades 2020, som undersöker hur COVID-19 påverkar graviditeten, kvinnans och barnets hälsa och hur gravida och deras partner upplever att bli föräldrar under en pandemi.

Forskarna Ola och Karolina kommer att berätta om studiens första forskningsresultat om hur COVID-19 påverkar graviditetsutfall, vilka frågor som fortfarande behöver studeras och hur COPE studien ska ta sig an den uppgiften.

Om föreläsarna:
Ola Andersson, docent inom pediatrik vid institutionen för kliniska vetenskaper, Lund, Lunds universitet. Han är överläkare vid Neonatalavdelningen på Skånska Universitetssjukhuset i Lund/Malmö. Ansvarig för den delen av COPE-studien som gäller uppföjning av barnens utveckling och vice ordförande i COPE-studiens styrgrupp. Ola Andersson har tidigare varit bl.a. barnhälsovårdsöverläkare i Halland, medverkat i barnprogrammet ”Bacillakuten” och forskar även på vad tidpunkten för avnavling har för betydelse för nyfödda barn..

Karolina Lindén, lektor vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa på Göteborgs universitet. Hon är legitimerad sjuksköterska samt legitimerad barnmorska.

Onlineföreläsning via Zoom. Länk skickas till anmälda deltagare ca 1 vecka innan föreläsningen äger rum.

Föreläsningen är en del av föreläsningsserien ”Vägen till föräldraskap” som belyser aktuell forskning kring fertilitet, graviditet, förlossning och anknytning.

Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Linnea Thörnqvist

linnea.thornqvist@folkuniversitetet.se

Tid
25 nov 2021
To 18:00 - 19:00
Tillfällen
1
Plats
Online, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1101606
Pris
0 kr