MediYoga (Medicinsk Yoga)

Plats Södertälje

MediYoga har visat sig vara effektiv för personer med olika symptom och obalanser som stress, utbrändhet, sömnproblem, högt blodtryck, ryggsmärtor, andningsbesvär, mm.

Boka nu

Yogaträningen arbetar på många olika nivåer och med flera av kroppens system samtidigt.
Att yoga och meditera tillsammans med andra i grupp är en skön känsla! Du fyller på med lugn, harmoni och förnyad energi!

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har yogat tidigare. Denna yogaform passar de flesta personer, ung som gammal. Du som deltagare följer kursledarens instruktioner som är uppbyggda på sittande position på en Yogamatta. Yogan vänder sig till dig som vill få mer energi, ett ökat lugn, mjuka upp kroppen och/eller vill få bukt med symptom såväl mentala som kroppsliga.

Mål

Du får grundläggande kunskaper i MediYoga. Du bär enkelt det yogiska verktyget med dig, inom dig – och kan ta till olika yogiska tekniker överallt i vardagen.

Kursinnehåll

Vi kommer att göra grundläggande pass i MediYoga. MediYoga innefattar mjuka kroppsövningar som anpassas efter utövarens förmåga. Yogaövningar mestadels i rörliga sittandes positioner, men även ståendes och liggandes på Yogamattan. Du lär dig yogiska andningstekniker, fokuserings- och koncentrationstekniker (t.ex. att yoga med mantra). Varje yogapass avslutas med djupavslappning och meditation. Enkla, sköna tekniker för avslappning, harmoni och energi.

Denna sommarvecka har vi som tema YOGA & MERIDIANSYSTEMET.

Kursupplägg

Kursen går intensivt under sommaren. Totalt 7 studietimmar.

Gruppundervisning, max 15 deltagare.

Kursledare

Carolina Samuelsson

Carolina är certifierad MediYoga-instruktör och har även gått en påbyggnadsutbildning till MediYoga-terapeut. Hon har haft kurser i MediYoga sedan våren 2012.

Under kursen kommer vi att gå igenom De tio kropparna, ett mycket systematiskt sätt att gå igenom hela människan. Kroppen, själen, sinnets olika skikt och det elektromagnetiska fält (auran) som under vårt liv genomsyrar och omsluter oss. De tio kropparna kan ses som olika skikt av medvetenhet. Alla delar av det som är du.

"Jag har som person varit intresserad av rörelser och dess verkan, det började tidigt med dansen sedan upptäckte jag yogans positiva verkan både på kroppen och själen. Först började jag med en bok sedan tog jag kurser i både Stockholm och New York för att sedan satsa på att bli utbilda mig inom yoga. Nu har jag undervisat i olika former av yoga under 15 år."

Carolina Samuelsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 jul 2024 - 5 jul 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 1 jul 2024 kl 09:30-10:45
  • tis 2 jul 2024 kl 09:30 - 10:45
  • ons 3 jul 2024 kl 09:30 - 10:45
  • tor 4 jul 2024 kl 09:30 - 10:45
  • fre 5 jul 2024 kl 09:30 - 10:45
Plats
Storgatan 3, plan 6, 15172 SÖDERTÄLJE
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
115632
Pris
950 kr