Yoga för minskad stress

Plats Nyköping

Att utöva Yoga är en härlig upplevelse! Du fyller dig med lugn, harmoni och förnyad energi.

Boka nu

Just NU får du 15% rabatt på kursavgiften, (tidigare 1050 kr) NU  900 kr!

Vem kan gå kursen?

Kursen är på grundläggande nivå och passar samtliga, unga som äldre. Denna form av yoga vänder sig till dig som vill finna ett inre lugn, ökad rörlighet och få en mer balanserad energi. Passa på att gå denna yogakurs och lär dig mer om yoga och hur yoga kan påverka hela vår kropp.

Mål

Yoga kan leda till ökad energi, rörlighet, styrka och balans samt stärkt nervsystemet. Yogan reducerar stress och minskar muskelspänningar. I kursen lär vi oss bland annat hur positionerna kan motverka oro och stress, ge oss mer fysisk och mental styrka och stärka vårt lugn-och ro system. Du får med dig en verktygslåda med övningar som kan reglera och balansera ditt nervsystem och reducera stress.

Kursinnehåll

I kursen får du på ett lugnt och tryggt sätt bekanta dig med yoga. Vi kommer att träna enkla och grundande positioner och kombinera med enklare andningstekniker. Vi bygger sakta på med något mer utmanande rörelser, men alltid med valmöjligheter. I kursen kommer vi att testa på avslappningsövningar så som kroppsscanning och meditation. 

Kursupplägg

Kursen hålls en gång i veckan, totalt 5 tillfällen. Undervisning sker i mindre grupp om max åtta deltagare. Medtag gärna egen yogamatta.

Kursledare

Jag som håller i kursen heter Caroline och kommer från Nyköping men har bott och verkat i Stockholm i 10 år. Efter min beteendevetenskapliga utbildning arbetade jag som hälsocoach. Jag vidareutbildade mig till certifierad andnings Qigong instruktör, Power Qigong instruktör samt Mindfulnessinstruktör. Detta var under en tid i livet då jag själv upptäckt vilken bra effekt jag fick utav medveten andning och rörelse samt träning i mental stillhet. Jag fortsatte arbeta med nyanlända med psykisk och fysisk ohälsa där jag utöver naturbaserad rehabilitering utövade Qigong, Yoga och Mindfulness som behandlingsform. Återigen blev de positiva resultaten mycket tydliga. Efter detta har jag fortsatt vidareutbilda mig inom traumaanpassad yoga (TAY) och håller även i kursen – andnings QiGong samt en kortare kurs i Mindfulness.

 

Kursledare

Caroline Sterner

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 okt 2023 - 2 nov 2023
Torsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tor 5 okt 2023 kl 18:45-19:45
  • tor 12 okt 2023 kl 18:45 - 19:45
  • tor 19 okt 2023 kl 18:45 - 19:45
  • tor 26 okt 2023 kl 18:45 - 19:45
  • tor 2 nov 2023 kl 18:45 - 19:45
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 NYKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
106490
Pris
1050 kr