Medicinsk Yoga

Plats Nyköping

Medicinsk Yoga används både inom friskvård och rehabilitering. I nutidens stressfyllda värld behöver vi omhändertagande tips och verktyg för att få bättre balans i livet. Du kan lära dig det i Nyköping med Folkuniveristetet.

Boka kursen nu

I den alltmer stressfyllda värld vi lever i behövs idag fler kraftfulla verktyg för att bättre skapa balans i våra liv och i vår dagliga tillvaro. Yogaträningen arbetar på många olika nivåer och med flera av kroppens system samtidigt.
Att yoga och meditera tillsammans i grupp är en skön upplevelse! Du fyller dig med lugn, harmoni och förnyad energi.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har yogat tidigare. Denna yogaform passar de flesta personer, ung som äldre. Det går lika bra att sitta på stol som att sitta på golvet. Yogan vänder sig till dig som vill få mer energi, ett ökat lugn, mjuka upp kroppen och/eller vill få bukt med symptom såväl kropsliga som mentala.

Mål

Du får grundläggande kunskaper i Medicinsk Yoga. Du bär enkelt det yogiska verktyget med dig, inom dig – och kan bruka det vid många tillfällen i vardagen.

Kursinnehåll

Vi kommer att göra grundläggande pass i Medicinsk Yoga. Det innefattar mjuka kroppsövningar som anpassas efter utövarens förmåga. Du lär dig yogiska andningstekniker, fokuserings- och koncentrationstekniker (som att yoga med mantra). Varje pass avslutas med djupavslappning och meditation. Enkla, sköna tekniker för avslappning, harmoni och mer energi.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan 6 ggr. 1 tim 20 min per gång.

Gruppundervisning i liten grupp med max åtta deltagare. Medtag egen Yogamatta. Omklädningsrum finns inte.

Kursledare

Monica Lindström är Medicinsk Yogainstruktör, utbildad på Yogakraft i Linköping.

Kursledare

Monica Lindström

Monica Lindström är Medicinsk Yogainstruktör, utbildad på Yogakraft i Linköping.

Yogar du med Monica får du en timmes egen tid med dig själv och avslappnande övningar. Känner du för att utmana dig själv så påverkar du dina egna övningar.

Monica startar varje morgon med Yoga och meditation för att väcka kroppen och sinnet. Detta har hon nytta av i sitt arbete som leg. arbetsterapeut. Vid sidan av jobbet som arbetsterapeut driver Monica företaget Dina Möjligheter Sverige AB. Monica brinner för att föreläsa om ergonomi eftersom det ligger henne varmt om hjärtat att se personer underlätta för sig själva i sin egen arbetsmiljö.

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2022 - 17 okt 2022
Må 17:30 - 18:50
Tillfällen
6
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1140095
Pris
1300 kr